2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Santral 2010'da üretime geçecek

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret eden Polat Elektrik Üretim İnşaat İhracat A.Ş. Koordinatörü Tuğrul Büyüktürk, kente kuracakları Termik Santrali'nin 2010 yılında üretime geçeceğini bildirdi.

Polat Elektrik Üretim İnşaat İhracat A.Ş firması olarak Artvin ilinde hidroelektrik, Erzurum ilinde rüzgar enerjisi ve Amasya ilinde biogaz üretim tesisleri yatırımlarının olduğunu ifade eden Tuğrul Büyüktürk, “Ana hatlar itibariyle Makinalarımızın yüzde 90’ı getirildi ve Tavşanlı’da depoda bakımları yapılıyor. 3x17= 51 megavat enerji üretimi hedefliyoruz. Makinalarımızı İngiltereden temin ettik” dedi.

2010 yılının sonunda yatırımı tamamlayacaklarını ve daha sonra 150 megavatlık bir tesis yatırımı düşündüklerini de belirten Büyüktürk, yüksek basınç kazanlarının yakın zamanda yapılacağını, tesisin en son teknoloji sistem olan akışkan yataklı, çevre kirliliği neden olmayan bir işletme olacağını kaydetti.

Büyüktürk, "Şuan mevzi imar planı ile ilgili çalışmalar İl Özel İdaresinin gündeminde olup Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın cevabı beklenilmektedir. İmar Planının onayına takiben inşaat çalışmalarına başlanılacak, 10 bin metrekarelik alanda tesis inşa edilecektir. 2010 yılı sonlarına doğruda enerji üretimine başlanacaktır" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 20:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?