29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Saraçoğlu'na istifa çağrısı

Demokrat Parti (DP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Hasan Tüfek, 'makam aracını siyasi amaçla kullandığı' iddia edilen İl Genel Meclis Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun istifasında ısrarlı olduklarını söyledi. Tüfek, "Saraçoğlu'nun açıklamaları kendine yöneltilen iddiaların ikrar ve teyididir" dedi.


Hasan Tüfek, iddiaları ortaya atan kişinin AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Savurgan olduğunu hatırlatarak, Vali Şükrü Kocatepe ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya'nın Saraçoğlu'na yönelttikleri sorulara cevap vererek, kamuoyunu aydınlatmalarını istedi.


Tüfek, şöyle konuştu: " AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun basın açıklamasını hayret ve tebessümle okuduk. Saraçoğlu basın açıklamasında, İl Genel Meclisi Başkanı sıfatıyla kendilerine İl Özel İdaresi çalışmalarında kullanılmak üzere tahsis edilen resmi, devlete ait makam aracını açıkça partisinin siyasi çalışmalarında kullanmadığını beyan etmemektedir. Saraçoğlu basın açıklamasındaki, 'salt kongre çalışması yapmak üzere hizmet araçlarıyla köy gezileri yapmadık' ifadelerinden de açıkça anlaşılacağı üzere bu araçların kullanıldığı ve köy gezileri yapıldığı bu vesileyle de kendi ifadelerince de normal çalışmaların yanı sıra siyasi çalışmalarında yapıldığı, bu araçların parti içi siyasi çalışmalarda kullanıldığı Saraçoğlu'nun kendi ifadeleri ile krar ve teyit edilmiştir. Saraçoğlu'nca dedikodu olarak ifade edilen iddialar ise tarafımızca değil bizzat 14 Eylül 2008 tarihinde yapılan AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde o an AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı sıfatını taşıyan Mehmet Ssavurgan tarafından gündeme getirilmiştir. Bu da göstermektedir ki, 'AK Parti camiası olarak hiçbir zaman dedikodular üreterek siyaset yapmadık' diyen Kamil Saraçoğlu'nun diğer ifadeleri gibi bu ifadeleri de boşlukta kalmakta ve doğruları yansıtmamaktadır. Dolayısıyla esefle kınadıkları da bir noktada kendileri olmakta ve siyasetlerinin eksenini açıkça ortaya koymaktadır. Amacımız elbette elbirliğiyle siyasete seviye katmak, bunun sonuçlarından hep birlikte yararlanmak ve bizden sonra gelen nesillere örnek siyasetçiler olarak tarihteki yerimizi almaktır. Ancak bunu sadece sözle değil, fiillerimizle ve yaptıklarımızla da göstermeliyiz. Örnek siyasetçi böyle olunur."


Demokrat Parti Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömür Mercan da, "Saraçoğlu'nun basın açıklamasında, yapılan diğer açıklamalardan, gazetelere ve gazetelerin köşe yazılarına yansıyanlardan, aldıkları duyumlardan Kamil Saraçoğlu'nun makamını, nüfuzunu makam aracını da kullanarak, partisinin iç çekişmesinde bir aday için kullandığı ve tüyü bitmedik yetim hakkıyla siyaset yapıldığı anlaşılmaktadır. Böyle örnek siyasetçi olunmaz. Bu etik dışı davranıştır. Biz Demokrat Parti olarak Saraçoğlu'nun derhal istifa etmesini ve kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 21:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?