7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Saraçoğlu'ndan Çanakkale mesajı

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANI KAMİL SARAÇOĞLU:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferi bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarının düşman işgalinden korunduğunun ifadesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin sadece geçmişin bir aziz hatırası olmadığını belirten Saraçoğlu, "Çanakkale Zaferi bu yönüyle tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen isimsiz kahramanlarımız, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin, Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur.Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, millet olma bilincimizin en büyük göstergesidir. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır.

Bizler, Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız.Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruh ve inançtır" şeklinde konuştu

 

"BİZİ MİLLET YAPAN YÜKSEK DEĞERLERİ HER ZAMAN CANLI TUTMALI VE YÜCELTMELİYİZ"

Başkan Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Çanakkale Zaferi, sadece geçmişin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak Türk milletinin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.Çanakkale'de yazılan bu kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı daima yüceltmeliyiz.Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 11:21:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?