3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sarar'dan yatırım müjdesi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, teşvik kapsamına alınan Kütahya'ya yatırım yapacaklarını söyledi. Sarar, yaptığı açıklamada, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası'nın, gazeteye ilan vererek yatırımcı aradıklarını duyurduğunu ifade etti.

Eskişehir'de bu konuda birlik ve beraberliğin olmadığını dile getiren Cemalettin Sarar, "Eskişehir'de böyle bir olay olsa ben ulusal gazetelere ilan veririm. Ancak bizim şehrimizde bir birlik yok. Kendi içimizde kavga içerisindeyiz. Diğer iller ise, biz kavga ederken yatırım yapıyorlar. Aslında Eskişehir'le Kütahya arasında hiçbir fark yok. Ancak Kütahya, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazileri yüzde 50'lere varan indirimlerle satarak, yatırımcıyı bu bölgeye çekiyor" dedi.

ETO Başkanı Cemalettin Sarar, Eskişehir Havaalanı'nın ileride milletlerarası bir havaalanı olmasını istediklerini de kaydetti. Öte yandan, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Alaattin Çam ise, ICC Türkiye Milli Komitesi'nde Eskişehir'i en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Çam, ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun seçildiğini hatırlatarak, 15 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında kendisinin de yer aldığını bildirdi.

Dünya Odalar Federasyonu'nun düzenlediği dünya kongrelerinden 5.'sinin 2007 yılında TOBB'un ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacağını ifade eden Çam, "ICC Türkiye Milli Komitesi'nde, Eskişehir'i en iyi şekilde temsil edeceğim. Amacımız, Eskişehir'i bir dünya markası haline getirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde kent sanayisinin, tarımının ve ekonomisinin tanıtılması yönünde, bu görevin büyük bir adım olacağı inancındayım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 17:16:23
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 17:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatan canım IP: 81.213.136.xxx Tarih : 1.08.2005 22:34:32
Kütahyamıza hayırlı olsun.