30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Şehir magandaları bıktırdı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, aşklarını kamu binalarının duvarlarına yazarak ilan edenlerin, ödenek sıkıntısı çeken kamu yöneticilerini sıkıntıya düşürüyor. Kız Meslek Lisesi'ne komşu İlçe Halk Kütüphanesi'ni tercih edip pano gibi kullanan kişilerin ilan-ı aşkları karşısında yorgun düştüğünü belirten Kütüphane Müdürü Necdet Toktaş, "Biz silmekten onlar yazmaktan usanmadı. Saygısız aşıklarla baş edemez olduk” dedi. 

Kütüphanenin özellikle kız meslek lisesine bakan duvarına yazılan aşk sözcüklerinin ödenek sıkıntısı yüzünden bazen günlerce kaldığına değinen Toktaş, ”Bu durum aşıkların hoşuna giderken kütüphanemize gelen diğer ziyaretçileri üzüyor. Sürekli eleştiriliyorum. Ben siliyorum, aşıklar akşamdan sabaha yeniden yazıyorlar. Çaresiz kaldım” diye konuştu. 

Aşıkların kütüphaneyi çevreleyen taş duvar ve çelik parmaklıkları aşmakta zorlanmadıklarını bildiren Toktaş, ”Bu işi için ne kadar önlem alırsak alalım bir türlü önüne geçemiyoruz. Ödenek sıkıntısı yüzünden dış cepheleri boyamada güçlük çekiyoruz. Kütüphanemizin dış cephelerini bir yılda üç kez sil baştan boyamak zorunda kalıyorum. Çoğu kez de boya masrafını kendi cebimden ödüyorum. Ben siliyorum, onlar akşamdan sabaha yeniden yazıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?