3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Şehit ailelerinden "açılım" tepkisi

ŞEHİT AİLELERİNDEN

Karabekir, ülkedeki barışı kıskananların dün silah zoru ile ele geçiremedikleri Anadolu'yu bugün fitne ve fesat ile kardeşi kardeşe düşürerek parçalamanın hesabi içinde olduklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Başta bölücü terör örgütü olmak üzere yaşadığımız birçok sosyal sorunlar işte o düşmanların ve elbette ki içimizdeki hainlerin eseridir. Ve o hainler, ülkemizi bölüp parçalamayı değişmez tek gaye edinen dış mihrakların oyuncağı oldular. Ellerine silah alıp dağa çıktılar. Gün oldu Mehmetçiğimizi, polisimizi, öğretmenimizi, imamımızı şehit ettiler. Kimimiz oğlunu, kimimiz yeğenini, kimimiz babasını, kimimiz dayısını, kimimiz amcasını ya da bir başka yakınını bu vatan uğruna şehit verdi. Kolay değil, içimiz kan ağlıyor. En kötüsü de bu yürek yarasının tedavisinin hiç olmamasıdır."

Kütahya Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Asım Okat'ta, "Bu ülkenin vatandaşları ve Şehit Aileleri olarak son günlerde meydana gelen olayları kınıyor ve şiddetle protesto ediyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Diğer şehit yakınları ise "Bir damla gözyaşımızın vebalini nasıl verecekler bunlar. Bu nasıl adalet. Onlar oynuyor, biz ağlıyoruz. Boşuna vermişiz bu vatana çocuklarımızı. 'Onların anası ana değil mi?' diyorlar, biz onlar gibi dağa salmadık, biz vatan için, millet için, bayrak için evlatlarımızı gönderdik. Bizi aynı kefeye koyanlara yazıklar olsun" diyerek sitem ettiler.

Şehit yakınları ve vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, Sevgi Yolu üzerinde yürüyüşe geçti. Vatandaşlar, şehit ve gazi yakınlarına cadde boyunca slogan ve alkışlarıyla destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:24:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 17:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?