2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Şehit ailelerinden meşaleli eylem

KÜTAHYA'DA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN MEŞALELİ EYLEM

Kütahyalı şehit ve gazi aileleri, açılım polikitası ve PKK'lıların karşılanması sırasında yaşananları, meşale yakarak protesto etti.

Zafer Meydanı Saat Kulesi önünde toplanan 100'e yakın şehit ve gazi ailesi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, ellerindeki meşalelerle hükümeti protesto ettiler.

Kütahya Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Asım Okat, "Cumhuriyetimizi koruyup kollamakla görevli asker ve güvenlik güçlerimize kurşun sıkanların, kundaktaki bebekleri katledip hizmet için bölgede bulunan öğretmenlerimizi, doktorlarımızı, savcılarımızı, imamlarımızı ve her türlü zor şartlarda görev yapan diğer kamu görevlilerimizi katledenlerin, ellerindeki kanları unutturma çabalarını tarih nefretle anacaktır. Şehitlerimizin katillerini Gazilerimizin eksilen organlarının mümessillerini kimsenin affetmeye hakkı yoktur. İhanet çemberinde olanların Türk adaletine teslim olup cezalarını çekmesi ülkede huzur ve güvenin gelip, terörün bitmesi temennimizdir.Son günlerde yaşanalar karşısında vatan olmanın bedelini ödemenin huzuru içersinde ki bizlere toplumun her kesiminden acılarımıza ortak olmalarını yapılan yanlışlara karşı da beraber hareket etmemiz gerektiği aşikardır.Bizler ülkemizi canımızdan çok seviyoruz Hangi zor şartlar içinde olursak olalım, ülkenin bütünlüğünü ve Cumhuriyetin temel niteliklerini sonuna kadar korumaya hazırız. Şehitlerimizi unutmadığımızı emanetine sahip çıktığımızı onlara karşı minnet ve şükran borcumuzu yakacağımız meşalelerle tüm dünyaya haykırıyoruz.Toplumumuzun her kesiminden de bu konuda desteklerini bekliyoruz" dedi.

Okat, açılım polikitası devam ettiği sürece her hafta perşembe günü saat 17.30 Zafer Meydanı Saat Kulesi önünde meşaleli ptotoseto gösterisi düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KÜTAHYA'DA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN MEŞALELİ EYLEM
KÜTAHYA'DA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN MEŞALELİ EYLEM
KÜTAHYA'DA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN MEŞALELİ EYLEM
KÜTAHYA'DA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN MEŞALELİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:37:02
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?