8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Şehitlerimizi andık

KÜTAHYA'DA ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle ilimizde çeşitli etkinlikler yapıldı. Program etkinlikleri Kütahya Şehitliğinde bulunan Şehitler Abidesi'ne çelenk konulması ile başladı.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen program, Kütahya Şehitliğinde Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı A.Asım Okat’ın çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tören Gelen Mesajların okunması, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Piyade Üsteğmen Erdem Güçlüer’in konuşmasından sonra, şehitliğin protokol mensupları, şehit yakınları ve vatandaşlar tarafından gezilmesiyle sona erdi.

Şehitlik ziyaretinden sonra Vali Şükrü Kocatepe şehitlik defterini imzalayarak “Huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize olan şükran ve minnet duygularımızı ifade etmenin hüznünü yaşıyoruz.

Aziz Şehitlerimiz şunu hissetmelidirler ki; mukaddes vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanetimiz olarak muhafaza edilecektir.

Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; vatanımızı canları pahasına koruyarak şehitlik yüceliğine erişen aziz vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun, vatan sağolsun” ifadesini yazdı.

Tören, Belediye Kültür Sarayında Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program kapsamında devam etti. Saat 10.30’da Belediye Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda devam eden program çerçevesinde Gelen Mesajların Okunması, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı A. Asım Okat’ın konuşması, Türk Silahlı Kuvvetleri Adına Yüzbaşı Rasim Süt’ün konuşması, Devlet Övünç Madalyalarının takdimi, Şiir ve “Yüreğim Çanakkalede Kaldı” oyunu sergilendi.

Program kapsamında Dumlupınar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Türk Tarihi, Toplum Hayatı ve Edebiyatında Çanakkale Zaferinin Yeri ve Önemi” konulu panel düzenlendi.

Törene, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Sami Fındıkoğlu ve eşi Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor ve eşi, Daire Amirleri, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı A.Asım Okat, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Şen, Gaziler, Şehit aileleri ve davetliler katıldı.

KÜTAHYA'DA ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ
KÜTAHYA'DA ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:52:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 23:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?