3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sekiz aylık hasret bitti

Irak’a gittikten sonra kendisinden 8 aydır haber alınamayan Kütahyalı TIR şoförü İbrahim Yavuz’un, insanlara çarpmamak için konvoydan çıktığı gerekçesiyle aylardır tutuklu bulunduğu ortaya çıktı.

Kütahya’daki ailesine kavuşan İbrahim Yavuz (44), yaklaşık 1 yıl önce arkadaşı vasıtasıyla Kuveyt’te bulunan bir şirkette şoför olarak işe başladığını belirterek, 3 ay çalıştıktan sonra konvoy eşliğinde Bağdat’ta bulunan Amerikan Üssü’ne gıda götürmek için yola çıktığını, ancak kullandığı TIR’ın frenlerinin tutmaması sebebiyle insanlara çarpmamak için konvoydan çıkınca tutuklandığını söyledi.

8 ay boyunca çeşitli cezaevlerinde hapis yattığını anlatan Yavuz, yargılanmadan Amerikalı askerler tarafından cezaevine konulduğunu ifade ederek, "Amerikalı askerlerin koruması eşliğinde Kuveyt’ten Bağdat’a ulaştık. Önümden giden cipli askerler aniden dönüş yapınca, kullandığım TIR’ın frenleri tutmadı. Ben de yolda bulunan insanlara çarparak ölümlerine sebep olmamak için kendimi şarampole attım. Daha sonra yanıma gelen askerlere frenlerimin tutmadığını ve insanlara çarpmamak için yoldan çıktığımı anlatmama rağmen, ’Konvoydan çıkacağına insanlara çarpsaydın’ diyerek beni tutukladılar" dedi.

Aralarında Ebu Garib Cezaevi’nin de bulunduğu 3 ayrı cezaevinde çok zor ve kötü şartlarda kaldığını kaydeden Yavuz, kendisini sorgulamak için gözlerini bağladıklarını, ellerini ve ayaklarını kelepçelediklerini, sürekli ölüm korkusuyla yaşadığını anlattı.

Türkiye Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle hapisten kurtulduğunu bildiren Yavuz, "Serbest bırakıldıktan sonra Büyükelçiliğe geldim ve o anda kendimi evimde gibi hissettim. Bana elbise aldılar, istediğim her yemeği yedirdiler ve uçak biletimi alarak beni memleketime sağ salim gönderdiler" diye konuştu.

Ailesine kavuşmanın sevincini yaşayan Yavuz, yargısız infaz yapılarak 8 ay boyunca haksız yere cezaevinde kaldığını söyleyerek, zararının kendisini çalıştıran Kuveyt merkezli şirket yetkileri tarafından karşılamasını istedi. TIR şoförü İbrahim Yavuz’un eşi Ümmühan Yavuz da, kocasının sağ salim dönmesi sebebiyle çok mutlu olduğunu ifade etti. İbrahim Yavuz, 8 yaşındaki oğlu Kazım ve 2.5 yaşındaki torunu Buse ile uzun süre hasret giderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 11:48:59
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?