8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Şelaleyi kuraklık vurdu

BİR ZAMANLAR 'GÜRÜL GÜRÜLDÜ'

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştıran Kütahya'nın termal zengini şirin ilçesi Simav'a bağlı Demirciköy beldesindeki Su Uçtu Şelalesi'ni kuraklık vurdu.

Demirciköy’ün MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Çetin, doğal güzelliğiyle turistler başta olmak üzere yerli halka tam bir görsel şölen sunan Su Uçtu Şelalesinin kurumasına bu yıl yeterli kar yağışının düşmemesinin neden olduğunu söyledi.

Bin 250 rakımlı Simav Dağı'nın zirvesinde biriken karların erimesiyle oluşan Su Uçtu Şelalesi'nin 52 metre yüksekten aşağılara düşerek oluşturduğu görsel şölenin kaplıcalardan yararlanmak amacıyla Simav’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Başkan Çetin,”Bu kış döneminde zirveye yeterli kar yağışı olmadı. Bu yüzden bulunduğu alanda zengin bitki örtüsüyle birlikte bir doğa harikası oluşturan Su Uçtu Şelalemiz bu yıl biraz daha erken kurudu. Şelalemiz kuruyunca beldemize turistler gelmez oldu” diye konuştu.

Su Uçtu Şelalesi'nin hemen yanında bulunan dünyanın en yaşlı kestane ağacının bulunduğu alanı turizmin hizmetine açmak için devletten destek beklediklerini vurgulayan Çetin, ”Dünyanın en yaşlı kestanesi beldemizde bulunuyor. Yaşının Bin 10 olduğunu biliyoruz. TEMA tarafından da tescilli ağaç ilan edildi. Yamaç bir yerde. Yol yaparak bu alanı turizme açmak istiyoruz. Ancak belediye olarak imkanlarımız kısıtlı. Devletten destek istiyoruz. Dünyanın en yaşlı kestane ağacının bulunduğu alanı turizme açmamız halinde belediyemizin gelirlerinin artacağı kesin. Destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BİR ZAMANLAR 'GÜRÜL GÜRÜLDÜ'
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?