4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Semt pazarının temeli atıldı

Kütahya Belediyesi tarafından Zafertepe Mahallesi’nde yapılacak semt pazarının temeli törenle atıldı. Çok sayıda yetkiliyle halkın katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, kalıcı pazarların 24 saat halkın hizmetinde olacağını belirterek, tek bir merkezden alışveriş yapma mecburiyetinin ortadan kalkacağını söyledi.

Trafik rahatlığının yanı sıra sebze halleriyle entegrasyon sağlanacağını kaydeden İça, "Zafertepe halkının pazarlara olan ulaşım zorluklarını ortadan kaldırmak, pazar ihtiyaçlarını daha kolay temin etmelerini sağlamak için bu semt pazarının bugün temelini atıyoruz" dedi.

Semt pazarının yaklaşık 130 milyara mal olacağını açıklayan İça, belediye tarafından semt pazarına 2 balıkhane, 1 denetim bürosu, kafeterya ve tuvalet yapılacağını kaydetti. Semt pazarının sportif faaliyetler, düğünler, kurban kesimi için de kullanılacağını belirten İça, Zafertepe pazarında yapılacak olan ağaçlandırma, yeşillendirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarının diğer mahallelere yapılacak semt pazarları açısından örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Zafertepe semt pazarının 10 bin 92 metrekarelik alana sahip olacağı ve bu yıl içinde tamalanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 14:52:37
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?