3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sen Amerika'nın Başbakanı mısın?

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Kayıkçı kavgası yapanlardan, milletin derdini unutup televizyonlarda gölge oyunu oynayanlardan bıkanlar, gücünü DSP'de birleştiriyor" dedi.

Sezer, partisinin Kütahya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Sezer, Türkiye'de yoksulluğun ve işsizliğin her geçen gün arttığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın kayıkçı kavgası yaptığını ileri süren Sezer, ekonomik krizi kimsenin görmediğini ifade etti.

İşsizlik probleminin mutlaka çözülmesini isteyen Sezer, "İşsizlik Türkiye'de bel büküyor. Başbakan'a 'işsizliği çözmek lazım' dediğimizde, kendisi 'Amerika'da da işsizlik var' diyor. Bana ne Amerika'dan. Sen Amerika'nın Başbakanı mısın? Biz Türkiye'deki işsizliğin çözülmesini istiyoruz. Ama sen 'Amerika'da da işsizlik var' diyorsan. Havlu attın demektir. Sorunları çözemiyorsun demektir. O zaman gideceksin. 29 Mart bunun önemli bir adım olacak" diye konuştu.

DSP'nin her geçen gün güçlendiğini anlatan Sezer, "Erdoğan ve Baykal'ın arasındaki kayıkçı kavgası tüm hızıyla sürüyor. Milletin derdini unutup televizyonlarda gölge oyunu oynayanlardan bıkanlar, gücünü DSP'de birleştiriyor. Çünkü DSP güçlendikçe Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecek" şeklinde konuştu.

Sezer, Kütahyalılar'ın DSP Belediye Başkan adayı Ruhsen Kumdalı'ya destek vermelerini istedi. Sezer, Emet ve Çavdarhisar mitinglerine katılmak üzere kentten ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?