7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Sen Hitler misin?

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KÜTAHYA'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği paketiyle yargının vesayet altına alındığını savunarak, "Türkiye'de çağdaş ve uygar bir anayasaya ihtiyaç var. 12 Eylül'den geride bir anayasa istemiyoruz" dedi.

Kütahya'da vatandaşlara seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, buraya daha önce 'memur kemal' olarak geldiğini söyledi. Mevcut anayasada vatandaşların huzuru ve refahı için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Anayasa böyle diyor. Peki huzur var mı? İşsizlik var mı? Var. Anayasayı uygulayamayan bir başbakan, nasıl anayasa değişikliğine gider. Kütahya'nın dertleri bitti mi? Hayır. Şimdi de anayasa değişikliği getiriyorlar. Ne var bu değişiklikte esnafın ve işçinin derdini çözüyor mu? Hayır. Ama bazı kesimin derdini çözüyor" diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle yargının vesayet altına alındığını savunan Kılıçdaroğlu, anayasa paketiyle 12 Eylül anayasasındaki bazı hakların da vatandaşın elinden alındığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Şimdi bakın anayasaya düzen getiriyorlar. Anayasayı değiştirecekler. Anayasa paketinde ne var? 'Her şey çok güzel' diyorlar. Bu pakette yargı vesayet altına alınıyor. Türkiye bunu geçmişte ağır ödedi. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Türkiye'de çağdaş ve uygar bir anayasaya ihtiyaç var. 12 Eylül'den geride bir anayasa istemiyoruz. 12 Eylül anayasasının verdiği bazı haklar vatandaşın elinden alınıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Biz insanımızı seviyoruz. Kütahya CHP'ye mesafeli bakıyor. Ama suç bizde, biz gelmedik. Ama şimdi buradayım" şeklinde konuştu.

 

"HİÇBİR YURTTAŞI ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ"

Kütahya'da çok fazla devlet kurumunun talan edildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "AK Parti ne verdi. İcra dairesini 2'den 4'e çıkardı. Millet battı ne olacak tepesine şahin gibi iniyor. Esnafa ceza yaz. Eğer, Recep bey 'icra sayısını 2 den 4' çıkarmadık' derse icra dairelerinin adını ve numarasını Recep beyin yakasına iliştireceğim. Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Alın terine değer vereceğiz. Esnafı da çiftçisi de emeklisi herkes kazanacak. Hiçbir yurttaşı ötekileştirmeyeceğiz. İnsan düşüncesiyle ve etnik kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'soy' açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz onun soyuna sopuna saygı gösteririz. Soy sop nerede olur biliyor musun? Hitlerin Almanyası'nda. Sen Hitler misin? Sen milletin soyuyla sopuyla niye uğraşıyorsun. Milletin rengine inancına mı bakacaksın? İnsan Allah'tan korkar, kuldan utanır. Sen eline pergel ve cetveli al kafatasını çöz. Sen kafatasçı mısın? Vatandaşımızın terini koklayarak onlara hizmet etmenin de şeref olarak gördüğümüzden sizden yetki istiyoruz. Yetki verin. Türkiye'yi aydınlığa kavuşturalım. Yetki verin güzel ve aydınlık Türkiye'yi kuralım. Recep bey 'helvayı yapacak adam yok bizi mutfağa almıyorlar' diyor. Siz mutafa girdiniz. Vatandaşa da ayva düştü. Helvanın tamamını sen yedin."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KÜTAHYA'DA
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KÜTAHYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 18:17:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 23:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?