2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Şenköy'de berekt sofrası kuruldu

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Şenköy beldesinde belediyenin önderliğinde hayırsever vatandaşların desteğiyle bereket sofrası kuruldu, yaklaşık 5 bin kişiye yemek verildi. Çiftçilerin bol ürün, vatandaşlarında her türlü hata, kaza ve belalardan korunmak amacıyla belediyenin önderliğinde düzenlediği Bereket Sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bereket Sofrasına İzmir ve Balıkesir başta olmak üzere yurdun değişik bölgelerinde yaşayan gurbetteki Şenköylüler de yoğun ilgi gösterdi. Bir günlüğüne araçlarıyla köylerine gelen vatandaşlar hem yemek yedi hem de yakınlarıyla hasret giderdi. Katılımın yüksek olması Şenköy’ü bir günlüğüne panayır alanına çevirdi.

Beldenin Kıran tepe Mevkiinde pişirilen kazanlar dolusu çorba, et, helva, pilav, komposto ve turşudan oluşan mönü gün boyu konuklara ikram edildi. Yemeklerin pişirilmesi ve ikramında köyün gençleri gönüllü olarak görev aldı, konuklara gün boyu hizmet etti. Şenköy’ün MHP’li Belediye Başkanı İsmail Barındık, davete katılanlarla hayır yemeğine maddi ve manevi destek sağlayan hemşerilerine teşekkür etti, yaklaşık 300 yıldan bu yana aralıksız devam eden hayır yemeği geleneğini gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini bildirdi.

Barındık, belde halkının her yıl Mayıs veya Haziran aylarında geniş çaplı bir hayır yemeği vermek suretiyle beldenin her türlü afet, hata, kaza ve belalardan korunacaklarına, mahsullerinin de bol olacağına inandığını kaydetti. Şenköy beldesinde düzenlenen Bereket Sofrasına vatandaşların yanı sıra Simav’a bağlı Çaysimav Beldesi Belediye Başkanı Emin Ceylan, Demirciköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, Gümüşsu Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Adıgüzel, Kestel Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yücel, Kalkan Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Balta, TEMA Simav Temsilcisi Ömer Önder, Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel ile çok sayıda köy muhtarı da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?