2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Seracılar harıl harıl çalışıyor

Geçen yılı elde ettikleri bol ürün sayesinde verimli bir şekilde tamamlayan Kütahya’nın Simav ilçesinde seracılar yeni sezona hazırlanıyor. Seracılar 105 gün sonra yeni mahsulleriyle buluşmak üzere bu günlerde seralarında harıl harıl çalışıyor.

Simavlı seracılar geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da jeotermalli seralarında yetiştirmek üzere domatese daha fazla ağırlık veriyor. Simav 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Gündem, diğer ürünlere nazaran daha fazla gelir elde ettikleri için 75 üyesinin çoğunluğunun serasında domatese ağırlık vermeye devam ettiğini bildirdi. Domatesin ardından seralarında ikinci sırayı salatalığın aldığını vurgulayan Gündem, sırasıyla bunu biber ve diğer sebzelerin izlediğini bildirdi.

Simav’da 280 dekar civarındaki seranın jeotermal enerji kullanarak üretim yaptığını anlatan Gündem, jeotermal enerji sayesinde kışın hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ifade etti. Simav’da seralarda üretilen yıllık 4 bin ton civarındaki hormonsuz ürünlerinin satışında hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını anlatan Gündem, üretilen domates ağırlıklı ürünlerini Balıkesir başta olmak üzere Bursa, Eskişehir ve Kütahya’daki anlaşmalı bayilerine teslim ettiklerini söyledi.

Sera alanının genişlemesi halinde kendilerinden ürün talebinde bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük illere de sera ürünleri gönderebileceklerini kaydeden Gündem, bu hususta özellikle arazi konusunda sıkıntıları olduklarını dile getirdi. İlçedeki jeotermalli seracılık konusunda özellikle belediyeden büyük destek gördüklerinin altını çizen Gündem, 280 dekar civarındaki seralarda günde ortalama 400 işçinin çalışarak evine ekmek götürdüğünü ve seraların işsiz vatandaşa önemli istihdam kaynağı oluşturduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?