7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Sertifikalı tohum kazandırıyor

SERTİFİKALI TOHUM DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR

Kütahya’nın Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yaklaşan hububat ekimi öncesi çiftçileri, sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyardı. Sertifikalı tohum ekildiğinde verimde yüzde 10-20 dolayında artışın yanı sıra elde edilen ürünün de kaliteli olduğuna vurgu yapan Kadir Bütüner, “Çiftçimiz elde ettiği kaliteli ürünü daha yüksek fiyata satarak daha fazla kazanç elde etmektedir. O nedenle sertifikalı tohumdan vazgeçmemelidir” dedi.

Ziraat Odası olarak çiftçilere yardımcı olabilmek amacıyla Devlet Üretme Çiftliklerinden temin ettikleri Simav’a uyumlu sertifikalı hububat tohumluğunu emsallerine göre çok daha hesaplı bir şekilde Ziraat Odası tarafından satışa sunulduğunu ifade eden Kadir Bütüner, “Sertifikalı tohum aynı zamanda devlet tarafından da desteklenmektedir. Çiftçimiz deden kalma yöntemleri bırakmak zorundadır. Bu hususta kendilerini sürekli uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Bütüner, çiftçilere sertifikalı tohumu tercih etmelerinde ısrar etmelerinin en büyük nedeninin ektiği tohumdan kaliteli, verimli ve sağlıklı bir ürün elde etmesini istemelerinden kaynaklandığını kaydetti.

SERTİFİKALI TOHUM DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 17:17:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 20:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?