29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Şiir severler bayram edecek

Kütahya'nın Simav ilçesinde Kaymakamlık ve Yeşil Simav Turizm Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen 13. Simav Şairler Şöleni etkinlikleri çerçevesinde Belediye Düğün Salonu'nda Türk edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Yahya Kemal Beyatlı anısına şiir paneli düzenlendi.

Oturum başkanlığını Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural'ın yaptığı panele Prof. Dr. Kazım Yetiş, Doç. Dr. Nesrin Karaca, Yrd. Doç. Dr. Zeliha Güneş, Dr. Hüseyin Ağca, Yahya Akengin ve Rıdvan Çongur konuşmacı olarak katıldılar.

Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirlerinden örnekler sunan panelistler, Yahya Kemal Beyatlı'nın kendine has bir şiir çizgisi olduğunu ve sıradan insan hayatlarını en yalın ve en anlaşılır bir şekilde yansıttığını dile getirdiler.

Panele konuşmacı olarak katılanlara Simav Kaymakamlığı ve Yeşil Simav Turizm Derneğince plaket takdim edildi. Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek Simav Şairler Şöleni'ne katılan 40 dolayındaki ünlü şairin eserlerini seslendireceklerini ve öykülerini anlatacaklarını söyledi.

Ercoşkun, "Simav şiire doyacak. Şiir severler bayram edecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 12:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?