3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav 3,9'la sallandı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Rihter ölçeğine göre 3.9 şiddetinde yeni bir deprem meydana geldi.

İHA muhabirinin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden aldığı bilgiye göre, yerin 8.6 kilometre derinliğinde saat 12.23 de meydana gelen 3.9 şiddetindeki depremi en çok yüksek binalarda oturan vatandaşlar hissetti. Can ve mal kaybına yol açmayan deprem vatandaşlar arasında kısa bir paniğin yaşanmasına yol açtı. Depremi daha çok hisseden yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken diğer vatandaşlar ev veya işyerlerinde kalmayı tercih etti.

11 Eylül 2009 Cuma günü saat 15.40 da yerin 8.8 kilometre derinliğinde Simav ilçe merkezinde hafif şiddette bir başka deprem meydana geldiğini hatırlatan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 17 Şubat 2009’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Simav’da bu güne kadar ilçede orta şiddetinde sayısız depremler meydana geldiğini bildirdi.

Karahan bu gün saat 12,23 sularında meydana gelen orta şiddetindeki depremin ilçe merkezindeki binalarda herhangi bir hasara yol açmadığını vatandaşların günlük yaşamlarına devam ettiklerini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 14:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?