7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav AB kriterlerini yakalamış!

BÜYÜKELÇİ ASP SİMAV’A HAYRAN KALDI

İsveç Büyükelçisi Chister Asp, termal zenginlikleri ve doğal güzellikleri dillere destan Simav’a hayran kaldı. Dolaştığı Kütahya ve ilçeleri içerisinde en çok Simav’ı beğendiğini söyleyen İsveç Büyükelçisi Chister Asp, belediyeyi ziyaretinde Başkan Yardımcısı Süleyman Özkan tarafından kapıda karşılandı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın hizmet içi seminer nedeniyle ilçe dışında bulunması yüzünden kendisiyle tanışamamanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Büyükelçi Asp, Simav’a yeniden gelme vaadinde bulundu.

"SİMAV, AB KRİTERLERİNİ YAKALAMIŞ"

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Özkan ile birlikte ilçe merkezinde tarihi ve turistik bölgeleri gezen Asp, şifalı sularıyla 3 bin yıldan bu yana vatandaşlara şifa dağıtan Eynal Kaplıcalarında bir süre dinlendikten sonra ilçeden ayrıldı.

Simav ve Eynal Kaplıcalarına hayranlığını ifada eden Büyükelçi Chister Asp, Simav’a tekrar gelme vaadinde bulundu ve Kütahya’nın ilçeleri içerisinde gelişmişlik açısından Simav’ı diğer ilçelerden çok daha ilerde bulduğunu söyledi. Asp, ”Simav AB kriterlerini yakalamış. Çok beğendim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 8.03.2010 21:52:42

sn büyük elçi ve beraberindekilerin  , kütahya'da  ve simav'da incelemlerde bulunmalarına sevindik. sanırım yol güzergahında ,Çavdarhisar-Aizanoi antik kentinin olduğu hatırlatılmıştır.aizanoi için 210 yıldan beri taaa uzaklardan Avrupa,amerikadan ziyarete gelinmektedir.Büyük elçi herhalde bilgi verildiyse Antik kenti gömek istemiş ve ziyaret gerçekleşmiştir.saygılar.