2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav Belediye Başkanı'ndan şok karar

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanlığı'na üçüncü dönem için Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday adaylığı başvurusunda bulunan bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir, sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini açıkladı.

10 yıllık belediye başkanlığının ilk beş yılını MHP, üç yılını AK Parti, son iki yılını da bağımsız olarak sürdüren Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, üçüncü dönem belediye başkanlığı başvurusunda bulunduğu MHP'nin başvurusunu kabul etmemesi üzerine öncelikli olarak aile meclisini toplantıya çağırdığını ifade etti.

Kendisi gibi doktor olan oğlu ve gelini ile biri öğretmen birisi de Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünde okuyan kızı ve ev hanımı eşinden oluşan aile meclisinin bu işi zirvedeyken bırakma yönünde aldığı karara duyduğu saygıdan ötürü adaylığını geri çektiğini kaydeden Özdemir, diğer partilerden gelen tekliflere de kamuoyuna önceden yaptığı açıklamaya sadık kalmak açısından sıcak bakmadığını anlattı.

Bundan sonraki yaşamını emekli sade bir vatandaş olarak Simav'da geçirmeyi planladığını anlatan Özdemir, 10 yıllık hizmet sürecinde belediyenin kıt imkanlarıyla Simav'a ve Simav halkına yakışır bir şekilde güzel hizmetlere imza attığına inandığını kaydeden Özdemir, bu süreçte hiçbir kimsenin ve zümrenin kuklası olmamaya özen gösterdiğini dile getirdi.

Kimseye kırgın olmadığının altını çizen Özdemir, vatandaşlardan helallik diledi, kendisinin de tüm hemşerilerine haklarını helal ettiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 13:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?