30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav CHP'nin adayı Uzun

Kütahya'nın Simav ilçesinde 22 yıldır doktorluk yapan Dursun Uzun, görevinden istifa ettikten kısa bir süre sonra Mekan Restoran'da düzenlediği yemekli basın toplantısı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Simav Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Adaylığı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Uzun, bir yıldan bu yana sürdürdüğü bilimsel çalışmalar sonucu 19 bin civarındaki seçmenin yarısından fazlasıyla bire bir konuşarak görüşlerini aldığını kaydetti.

Seçmenlerle görüşmelerinde teknik bir heyete hazırlattığı birbirinden ilginç projelerini anlattığını dile getiren Uzun, vatandaşların kendisini bu dönem için belediye başkanlığı koltuğunda görmesini arzu ettiklerinin altını çizdi. Simav'ı Simavlılarla birlikte yönetme sözü veren Uzun, ilk işinin ilçede bir kent konseyi oluşturmak olduğunu ifade etti. Jeotermal zengini Simav'ın iyi yönetilmediğini ileri süren Uzun, seçilip koltuğa oturduğunda halkı unutup karşısına almayacağını ve yapacağı işler konusunda halka danışıp görüşlerini alacağını vurguladı.

Seçim çalışmalarına bir yıldan bu yana hazırlandığını hatırlatan Uzun, Simav'da belediye başkanlığını kazanacak adayın en az 7 bin civarında oy alması gerektiğini hatırlattı ve kendisinin yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu bu rakama büyük ölçüde yaklaştığını ileri sürdü.

Seçimlerde en büyük kozunun hanımlar olduğunu anlatan Uzun, bu güne kadar katıldığı kendisi dışında gerçekleştirilen 50'in üzerindeki ev toplantılarında hanımların intibalarından bunu algıladığına dikkat çekti.

Büyük bir geçim sıkıntısı çeken halkın AK Partiye bu kez geçit vermeyeceğinin altını çizen Uzun, Simav'da 1977'den bu yana seçim kazanamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kendisi ile seçimleri kazanarak sosyal belediyecilik anlayışını ilçeye tekrar getireceğini vurguladı. Belediye çalışanlarına sendikal hakları tanıyacağını dile getiren Uzun, teknik bir heyetin hazırladığı 60'ın üzerindeki projesini önümüzdeki günlerde vatandaşlara anlatacağını belirterek bu seçimlerden zaferle çıkan ben değil Simav halkı olacaktır şeklinde konuştu.

CHP Simav İlçe Başkanı Ali Kaan, Simav Üç No'lu Sağlık Ocağı Baştabibi Doktor Dursun Uzun'un adaylık başvurusunu CHP Genel Merkezine ilettiklerini kaydederek, Uzun'un CHP Simav adayı olduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?