30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav çiftçisini kırağı vurdu

Kütahya'nın Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Mayıs ayının ortalarında üst üste üç gün yaşanan kırağının başta ceviz ağaçları olmak üzere, üzüm bağlarıyla, mısır, kabak ve patates ekili tarlaları vurduğunu söyledi. Bütüner, kırağının Simav'da çok sayıda çiftçiye milyonlarca liralık zarar verdiğini belirtti. 

Deniz seviyesinden 850 metre yükseklikteki Simav'da geçtiğimiz hafta içerisinde üst üste üç gün hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesi tarım alanlarını etkiledi. Yaşanan kırağı ceviz ağaçlarıyla üzüm bağları başta olmak üzere, mısır, kabak ve patates ekili alanlara zarar verdi. Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner kırağının ürünleri yaktığını belirterek, "Simav yöresinde yaşanan kırağı ceviz ağaçlarıyla asmalarda yüzde 25'lik, mısır, kabak ve erkenci patateste de yüzde 15'lik bir zarara yol açtı. Soğuklarda oluşan kırağı, Simav'da çok sayıda çiftçiye milyonlarca liralık zarara yol açtı" dedi. 

Kırağı darbesi yiyen çiftçilerin maddi açıdan sıkıntıya düştüğünü vurgulayan Bütüner, şöyle konuştu: "Ürününü tarımsal sigorta yaptıranlar, Tarım Bakanlığı tarafından yüzde 50 oranında desteklenebiliyor. Ancak, ürünlerini sigorta yaptırmayan çiftçimiz büyük sıkıntı içerisine girmiş durumda. Kırağıdan zarar gören çiftçilerimizin banka ve kooperatif borçlarına bir kolaylık getirilmesi için bakanlıktan talepte bulunacağız."

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?