2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav eğitimde çıtayı yükseltti

Eğitimde elde ettiği başarılarıyla ünlü Simav, okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 98 oranını yakaladı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, hedeflerinin okul öncesi eğitim oranını bu yıl yüzde 100'lere çıkarmak olduğunu dile getirdi.


Sevgi, ilçe genelinde toplam 34 derslikte 766 öğrencinin okul öncesi eğitime devam ettiğini 2008-2009 eğitim-öğretim yılında birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısının da 781 olduğunu kaydetti. Okul öncesi eğitimi çocukların gelişmesi açısından son derece önemli bulduklarını anlatan Sevgi, Anaokulu eğitiminin çocuğun bütün yaşantısı boyunca alacağı başarı veya başarısızlığı etkilediğini kaydetti. Sevgi, çocukların zekasının yüzde 70'ini 0-6 yaş gurupları arasında tamamladığına dikkat çekti.

Anaokulu eğitiminde önemli mesafeler kat ettiklerini anlatan Sevgi, Simav'ın Anaokulu eğitiminde okullaşma da Türkiye de ilçeler bazında bir çok ili geride bıraktığını kaydetti. Yapılan bir araştırmada okul öncesi eğitime devam edenlerin iş ve öğrenim hayatlarında diğerlerine göre yüzde 75 daha başarılı olduklarının ortaya çıktığını hatırlatan Sevgi, bu nedenle velilerden okul öncesi eğitime önem vermelerini ve çocuklarını ana okullarına göndermeleri beklediklerini ifade etti.

Okul öncesi eğitimde velilerden çocuğun yemek masrafı için belirli bir ücret alındığını belirten Sevgi, Simav'da alınan bu ücreti her yıl bir önceki yıla oranla azaltmaya çalıştıklarını söyledi.


Sevgi, maddi durumu iyi olmayan velilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeleri durumunda, bu ücretin vakıf tarafından karşılandığına dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?