29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav İtfaiyesi'nden teknoloji atağı

Kütahya'nın Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teknolojik altyapısını geliştirmeye devam ediyor. İtfaiye Müdürlüğü, yangınla daha etkin mücadele etmek ve yangın esnasında içeride mahsur kalanların daha hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlamak amacıyla İtfaiye erlerine yanmaz özelliğe sahip koruyucu elbise aldı. 

Yangınla mücadele elbiseleri olarak adlandırılan ısı geçirmez, ateşe dayanıklı yeni elbiseler İtfaiye erlerine dağıtıldı. Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen satın alınan 16 yanmaz elbisenin hava alabilen, su almayan, yıpranma, sürtünme ve ısıya dayanıklı özelliğe sahip olduğunu, kollarında ve göğsünde ışık yansıtıcı şerit bulunduğunu bildirdi. 

İtfaiye erlerinin yangınla daha etkin mücadele etmek ve yangın esnasında içeride mahsur kalanların daha hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlamak amacıyla satın alınan yanmaz yeni takım elbiselerin değişik ısı kaynaklarında 1000 dereceye varan sıcaklıklara dayanabildiğini belirten Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen, bu elbiselerin Simav İtfaiyesini daha güçlü ve etkin kılacağını söyledi. 

İşleyen, ilçede çıkan son 5 yangına itfaiye erlerinin yeni yanmaz elbiseleriyle müdahale ettiğini hatırlatarak," Yeni elbiseleriyle erlerimiz hem daha cesur hem de daha atak hale geldi. Yangına gözü kapalı dalıyorlar. Kendilerine güven geldi" şeklinde konuştu. 

İtfaiye Müdürlüğüne teknolojik desteğin önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirten Mustafa İşleyen, "Hedefimiz Acil Kurtarma Servisimizi (AKS)' yi bir an önce oluşturmak. Çünkü Simav İç Ege'de araç sayısı bakımından diğer bölgelere nazaran çok üst sıralarda. Trafik kazaları hiç eksik olmuyor. Acil Kurtarma Servisi (AKS)'yi oluşturarak trafik kazalarına anında müdahale etmek istiyoruz. Belediye başkanımız Rıza Özdemir de AKS'yi çok istiyor. Bu konuda bizden maddi manevi hiçbir desteğini esirgemiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?