2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav MHP'de seçim heyecanı

Kütahya’nın Simav Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştireceği Olağan Kongresi öncesinde ilçe başkanlığına adaylığını ilk açıklayan Bağ-Kur emeklisi Salim Abdülkerimoğlu (65) oldu.

Adaylığı ile ilgili Parti Lokalinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan evli iki çocuk babası Salim Abdülkerimoğlu ilçe başkanı seçilmesi halinde vatandaşların hizmetkarı olacağını söyledi.

42 yıldan bu yana partisinin uygun gördüğü organlarında görevler aldığını ve bu görevleri başarıyla yerine getirdiğini vurgulayan Abdülkerimoğlu,” Şimdi ilçe başkanı olmanın zamanı” dedi.

Simav’da MHP’ye yeni heyecanlar ve farklı yetenekler kazandırmayı amaçladığının altını çizen Abdülkerimoğlu, adaylığıyla ilgili kimseden icazet almadığını ve delegelerin sağ duyusuna güvendiğini bildirdi. Simav’da partisinin yarı yarıya düşen oylarını yükseltmek ve belediye başkanlığını tekrar kazanmak istediklerini ileri süren Salim Abdülkerimoğlu, seçilmesi halinde Simav Ülkü Ocakları Başkanlığı ile birlikte çalışacaklarını bildirdi.

Açıklamalarında iktidar partisi AK Partiye de yüklenen Abdülkerimoğlu, “ MHP iktidar olmak mecburiyetindedir. Hatta iktidar olmaya mahkumdur. Çünkü mevcut iktidar ülkemizi Türk Milletinin düşünce ve yaşantılarına göre değil, emperyalist ülkelerin isteklerine göre yönetmektedir” şeklinde konuştu.

İki yıl sonra genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Abdülkerimoğlu, ilçe başkanı olması halinde arkadaşlarıyla birlikte el birliği içerisinde çalışarak MHP’nin oylarını Simav’da katlayarak artıracakları iddiasında bulundu.

Abdülkerimoğlu, MHP Simav İlçe Teşkilatının 1 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştireceği Olağan Kongreye kendisi dışında Kimya Teknisyeni Necdet Keskin, Terzi Mustafa Semiz ve işadamı Zekeriya Sabancının da aday olacakları yönünde kulislerde isimlerinin geçtiğini kaydetti. Abdülkerimoğlu, yarışta arkadaşlarına da başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 10:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?