7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav Ovası göle döndü

KÜTAHYA'DA SİMAV ÇAYI TAŞTI

Kütahya'nın Simav ilçesinde son bir haftadır etkili olan yağışlar yüzünden Simav çayı taştı.

Verimli topraklarıyla ünlü Simav ovası göle dönerken, Gölköy başta olmak üzere Gümüşsu, Naşa, Akdağ beldelerinde hububat ve haşhaş ekili yaklaşık 3 bin dekar arazi sular altında kaldı. Gölköy'de bazı evlerin samanlık ve ahırları sular altında kaldı, vatandaşlar sel baskınına karşı tedbir için geceleri nöbet tutmaya başladı.

Yıllık yağış ortalamasının metrekareye 600 kilogram civarında olduğu Simav'a son bir hafta zarfında 230 kilogram dolayında yağış düştü. Simav`da doğduktan sonra Balıkesir hudutlarını aşarak Susurluk nehri adıyla Marmara denizine dökülen Simav çayı taştı. Çayın içinden geçtiği verimli topraklarıyla ünlü Simav ovası göle döndü. Vatandaşlar, maddi zararlarını öğrenmek için önceden traktör ile gidip geldikleri tarlalarına kayıklara binerek gidip gelebildi. Vatandaşların kayık seyahati sırasında ilginç

görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar sel sularına kapılma tehlikesi atlattı.

Selden en çok Gölköy ile Gümüşsu, Naşa, Akdağ beldeleri etkilendi. Bu bölgelerde ekili yaklaşık 3 bin dekar civarındaki hububat ve haşhaş mahsulü tamamen sular altında kaldı. Maddi hasarın suların çekilmesinden sonra belirleneceği bildirildi.

Yağmurla birlikte etkili olan lodos yüzünden arazilerdeki ağaçlarla telefon direkleri de devrildi. Kuraklık yüzünden iki yıldır kuruyan Demirciköy Şelalesi de yeniden akmaya başladı.

Gölköy Muhtarı İsmail Vurmaz, yıllardır çektikleri sel çilesine son verilmesi için devletin gerekli tedbirleri almasını istedi. Gümüşsu beldesinin Boğazköy Mahallesi'ndeki Boğaz köprüsünün günün şartlarına uygun hale getirilmesini isteyen Muhtar İsmail Vurmaz, elle çalışan köprü kapaklarının elektrikli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların zararının milyonlarca lirayı bulduğunu söyleyen Muhtar Vurmaz, devletten yardım beklediklerini anlattı.

KÜTAHYA'DA SİMAV ÇAYI TAŞTI
KÜTAHYA'DA SİMAV ÇAYI TAŞTI
KÜTAHYA'DA SİMAV ÇAYI TAŞTI
KÜTAHYA'DA SİMAV ÇAYI TAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 12:38:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 12:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?