2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav sağlık turizminin merkezi olacak

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 25 bin nüfuslu ilçeyi sağlık ve kaplıca turizminin merkezi haline getireceklerini söyledi.

Karahan, ilçe merkezinde 7 bin 500 konut ve işyeri belediyenin işlettiği bin 200 yataklı termal otel ile 250 dönüm civarındaki seranın jeotermal enerji ile ısıtıldığını belirterek, özel sektörün Eynal kaplıcaları bölgesinde termal turizm ve seracılık alanında yatırım yapması için çaba harcadıklarını söyledi. Simav'ın kurtuluşunu termal turizm alanına yapılacak yatırımlarda gördüklerini vurgulayan Karahan, bunun için hiç vakit geçirmeden bir yandan belediyenin bir yandan da özel sektörün Simav merkez ve Eynal kaplıcalarına termal turizm ağırlıklı yatırım yapması gerektiğini açıkladı.

Belediye olarak bütçenin elverdiği ölçüde Eynal kaplıcalarındaki bin 200 yatak kapasitesini her yıl planlı bir şekilde artırmayı planladıklarının altını çizen Karahan, özel sektörün de Simav'da yatırım yapması için belediye olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:25:58
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 14:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?