8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav şantiye gibi!

Kütahya Simav’da belediyenin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için başlattığı dev yatırımlar ilçeyi şantiyeye çevirdi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, Manifaturacılar Çarşısına tarihi bir doku kazandırmak amacıyla başlatılan modernizasyon çalışması kapsamında sokakların mini kilitli beton parke taşlarla döşenmesi, Karakür ve 101 Evler Mahalleleri başta olmak cadde ve sokakların kilitli beton parke taşı ile döşemesi, kaldırım yenileme, kanalizasyon, yağmur ve taşkınların önlenmesi için logar çalışması, Esenevler ve Kekliktepe Mahallerini jeotermal enerji ile ısıtacak ana boruların 5 kilometrelik hat boyunca yeraltına döşenmesi. panayır alanındaki hizmet binası, kafeterya, fıskiyeli havuz, tuvalet, otopark, yeşil alan, gezinti parkurları, dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarında bin kişilik düğün ve toplantı salonu, kafeterya, antik tiyatro, modern resepsiyon binası, 750 kişilik modern cami inşaatlarını önümüzdeki günlerde tamamlayarak Simav’ı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kente dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Depremden dolayı yıkılan eski hükümet binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanını görkemli ve gösterişli yeşil bir doku ile herkesin imreneceği sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Karahan, “Bunun için projelerimizi yaptık. Ödeneğimiz de hazır. Aylardır tahsis emrini bekliyoruz. Ankara’dan tahsis emrini alır almaz çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Simav’ı şaha kaldıracak, çevresinde imrenilecek ve herkesi kıskandıracak yatırımları 2013’de başlatmayı planladıklarını ifade eden Başkan Karahan, “Çalışmalarımızı görmek isteyen görüyor. Görmek istemeyenler de türlü bahaneler üretip bizi sabote etmeye çalışıyorlar. Biz işimize ve hedefimize bakıyoruz” dedi.

Depremden dolayı Eynal Kaplıcalarında yıkılan termal otelin yerine günün koşullarına uygun daha iyisini yapmak için gün saydıklarını ifade eden Başkan Karahan, “Ben gücümü halkımdan alıyorum. Benim işimde Simav, gücüm de Simav” dedi.

27 Ağustos’ta başlayıp 5 Eylül’de sona erecek Geleneksel Simav Panayırı için Leylekkürü Mevkiindeki yeşil alanda başlattıkları hizmet binası, kafeterya, fıskiyeli havuz, tuvalet, otopark, yeşil alan, gezinti parkurları gibi yatırımları gününden önce tamamlamayı hedeflediklerini ve çalışmaların bu yönde hızla ilerlediğine vurgu yapan Başkan Karahan, “Panayır alanımızdaki asıl çalışmalarımızı gelecek yıl başlatacağız. Esnaflarımız için kalıcı işyerleri inşa edeceğiz. Baraka dönemi bu yıl son buluyor. Yepyeni bir futbol sahası oluşturacağız. Bünyesinde ışıklı fıskiyeler bulunan çay bahçeleri oluşturacağız. Esnaflarımız için yapacağımız günün koşullarına uygun modern işyerleri sayesinde Simavlılar panayır alanımızdan 12 ay 365 gün yararlanabilecekler. Düğün Salonları, kafeteryaları, çay bahçeleri, üniversite öğrencilerinin özlemini çektiği mekanlar, yürüyüş yolları ve eğlence merkezleri ile panayır alanımız Simav’ın en gözde mekanı olacak. Vatandaşlarımızdan bu hususta biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Özledikleri ve özlemini çektikleri Simav’a en geç gelecek yıl kavuşacaklar” dedi.
Çalışmalarda hedefi yakalayabilmek için çok büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Karahan, “Belediyemizin tüm birimleri hedeflerimizi yakalayabilmek için canla başla çalışıyorlar. Herkes üzerine düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Birim amirlerim ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve sürekli yanımızda olan Simavlılara da şükranlarımı sunuyorum. Özledikleri Simav’a kavuşmaya az kaldı. Seçim öncesi verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. 2013’de Simav’ın tamamını jeotermal enerji ile ısıtarak Guinnes Rekorlar kitabına gireceğiz. Vatandaşlarımdan aldığım destek ile son 20 yılda kimsenin cesaret edemediği dev yatırımlara kalktık. Allaha şükürler olsun ki en geç 2013’de söz verdiklerimizin bir kısmını tamamlamış bir kısmına da başlamış olacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2012 Cumartesi 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?