3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav termalle kalkınacak

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçesini sağlık ve kaplıca turizminin cazibe merkezi haline getireceğini öne sürdü.

İlçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Eynal kaplıcalarında yer altından 400 metre derinlikten elde ettikleri 162 derecelik jeotermal enerji ile bir yandan şehir merkezindeki 7 bin 500 dolayındaki konut ve işyerini, bir yandan belediyenin işlettiği Eynal kaplıcalarındaki Bin 61 yatak kapasiteli termal otel, motel ve hamamları, bir yandan da aynı bölgede bulunan 300 dönem civarındaki seraları ısıttıklarını kaydetti.

Termal enerji açısından son derece zengin kaynaklara sahip Eynal kaplıcalarına bu güne kadar yapılan yatırımların belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldığına dikkat çeken Karahan, ilçenin gelişip kalkınması ve kaplıcanın emsalleriyle yarışması için yapılanları yeterli görmediklerinin altını çizdi.

Özel sektörün bölgeye yatırım yapması için elinden gelen gayreti göstereceğini vurgulayan Karahan, Simav’ı hak ettiği yere getirebilmek için belediyenin yaptıklarıyla yetinmeyip özel sektörü de bölgeye çekmek için çaba harcayacağını kaydetti.

Belediyenin bölgede yatırım yapmak isteyen özel sektöre elinden gelen her türlü desteği sağlayacağının altını çizen Karahan,” Simav’ın kabuğunu termal yatırımlara ağırlık vermesiyle kıracağına inandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?