3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav Ulu Cami eksikleri ile açıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde vatandaşların restorasyon çalışmalarında yaşanan gecikmeye tepki gösterdiği tarihi Ulu Cami, eksikliklere rağmen hizmete açıldı.


1768 yılında yapılan Tarihi Ulu Camiinin aslına uygun hale getirilmesi amacıyla geçen yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi 48 bin 265 TL'ne alan firmanın yükümlülüklerini yerine getirmeden camiinin ibadete açılmasını sakıncalı bulduklarını dile getiren Cuma Mahallesi Muhtarı İlhan Bozatlı, ihaleyi alan firmanın yükümlülüklerini yerine getirmesini istedi. Muhtar Bozatlı, camide yaptığı incelemede önemli eksiklikler tespit ettiğini ifade etti.


Restorasyon çalışmasını üstlenen firmanın kalorifer tesisatını unuttuğunu ileri süren Bozatlı, kalorifer peteklerinin de bulunmadığını anlattı. Camiinin iç ve dış badana boyasının tek kat yapıldığını öne süren Bozatlı, caminin mihrap kısmındaki tarihi değeri yüksek çinilerin kiminin kırılmış, kiminin de yerinden sökülerek yerlerinin alçı ile sıvandığını kaydetti. Minarenin ışıklandırılmasının da yapılmadığını ileri süren muhtar Bozatlı, dış duvar eteklerine yapılan sıvaların camii açılmadan dökülmeye başladığını dile getirdi.


Camiinin bahçesinin de ışıklandırılmadan bırakıldığını ileri süren Bozatlı, cami girişinin üzerinin kurşunla kaplanması gerekirken çimento ile sıvanarak bu kısımda biriken yağmur sularının sıvaları patlattığını ileri sürdü. Tuvaletlerin üst kısmında izolasyon yapılmadığı için biriken yağmur sularının tuvaletin tavanlarına sızarak tuvaletlere kötü bir görünüm kazandırdığını anlatan muhtar Bozatlı, camiinin firma tarafından yapılması gereken iç temizliğinin de Müftülük ve mahalleli tarafından karşılandığını kaydetti.


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ihaleyi alan firma yetkililerine ulaşarak tespit ettikleri eksiklikleri tamamlatmasını istediklerinin altını çizen muhtar Bozatlı, tarihi Ulu Camiinin bu günkü halinin eski halini aratır halde bulunduğuna dikkat çekti. Simav Müftüsü Şükrü İkiz, onarım yüzünden bir yılı aşkın bir süredir kapalı tutulan Cuma Mahallesi'ndeki tarihi Ulu Cami'yi öğle namazını müteakip ibadete açtıklarını kaydetti.
Müftü İkiz, Ulu Camiinin eksikliklerinin Müftülük tarafından bilindiğini ve durumun üst makamlara yazıyla bildirildiğini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?