2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav yine sallandı

Kütahya’nın Simav ilçesinde vatandaşlar güne depremle uyandı. Merkez üssü Simav olan orta şiddetindeki deprem bu sabah saat 06.35 sularında meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre aletsel büyüklüğü 3.6 şiddetinde kaydedilen deprem yerin 5 kilometre deriliğinde meydana geldi. Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan depremin can ve mal kaybına yol açmadığını bildirdi.

Depremin kısa sürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Kasım Karahan, “Çok şükür deprem kısa sürdü. Biraz daha sürseydi boyutları ürkütücü olabilirdi” diye konuştu.Simav halkının 17 Şubatta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremden sonra bu tür sarsıntılar sonrası paniğe kapılıp kendisini sokağa attığını anlatan Karahan, 17 Şubatta rihter ölçeğine 5 şiddetinde kaydedilen depremin ardından ilçede artçı sarsıntıların devam ettiğini bildirdi. Karahan, 17 Şubattan bu yana merkez üssü Simav olan sayısız artçı sarsıntıların meydana geldiği ve bu depremlerde can ve mal kaybının yaşanmamış olmasının kendilerini teselli ettiğini kaydetti. Rihter ölçeğine göre bu sabah meydana gelen depremin de halkı paniğe sevk ettiğini ileri süren Karahan,” Vatandaşlar sabah yataklarından depremle uyandı. Büyük deprem oluyor diye kendilerini sokağa attı. Aletsel büyüklüğü 3.6 şiddetindeki deprem çok şükür can ve mal kaybına yol açmadı” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 13:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?