3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav yine sallandı

17 Şubat depreminin ardından 179 kez yer sarsıntısının kaydedildiği Kütahya’nın Simav ilçesinde dün akşam saat 22.21 sularında 3.3 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

Can ve mal kaybına yol açmayan 3.3 büyüklüğündeki deprem vatandaşlar arasında kısa bir paniğin yaşanmasına yol açtı.

İHA muhabirinin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi’nden aldığı bilgiye göre, dün akşam saat 22.21 de rihter ölçeğine göre yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem ilçede can ve mal kaybına yol açmazken vatandaşlar arasında kısa bir paniğin yaşanmasına yol açtı. Yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar depremin etkisiyle kendilerini sokağa attı, paniği atlatan vatandaşlar daha sonra evlerine tekrar döndü.

Son 7 ayda tam 179 kez sallanan Simav’da vatandaşlar en son depremi 22 Eylül 2009 Salı günü gece yarısı saat 03.30’da yaşadı. Bu saatte yerin 12 kilometre derinliğinde meydana gelen 3 büyüklüğündeki deprem vatandaşlar can ve mal kaybına yol açmadı, ancak vatandaşlar arasında paniğe sebep oldu.

Vatandaşlar, 7 ayda 180 kez yer sarsıntısının meydana geldiği Simav’da uzmanların veya Üniversitelerden bilim adamlarının ilçe gelip herhangi bir inceleme yapmamasını eleştirdi, psikolojilerinin giderek bozulduğunu ileri sürdü. Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet hastanesine bir psikolog atanmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 16:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?