2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav’a 500 kişilik yurt

Kütahya Milletvekili Doç. Dr. İsmail Hakkı Biçer, 2 bin 300 dolayında öğrencinin yüksek öğrenim gördüğü Kütahya’nın Simav ilçesine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılacak 500 kişilik öğrenci yurdunun temellerinin önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bağlı Simav Teknik Eğitim Fakültesi (STEF) ve Meslek Yüksek Okulu (SMYO)’un Muradınlar Kampus alanına yapımı planlanan 500 kişilik öğrenci yurdunun ihalesinin yapıldığını vurgulayan Biçer, temelinin de düzenlenecek görkemli bir törenle önümüzdeki birkaç gün içerisinde atılacağını bildirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılacak 500 kişilik yurt binasının 250’sinin erkek, 250’sinin de kız öğrencilere ait olacağını vurgulayan Biçer, yurt binası bitişiğinde yapımı süren Kapalı Spor Salonu’nun tamamlanmasıyla Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenciler ve öğretim görevlileri açısından daha cazip bir hale geleceğini ifade etti.

Biçer, Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu’nun hayırsever vatandaşlar ve üniversite yönetimi tarafından yapılan yeni yerleşim birimleri ve derslikler sayesinde genişlemesiyle öğrenci sayısının her geçen yıl artış gösterdiğine dikkat çekerek, bu gelişmenin ilçenin ekonomik yönden kalkınmasına önemli katkılar sağladığını kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:09:55
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 15:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kalender IP: 88.76.136.xxx Tarih : 16.07.2009 22:20:02

hayirli ugurlu olsun milletvekiline buradan tesekkür ederim yalniz onlardan istiramimiz zafer hava alaninin bir an önce yapilmasi baska bir istegimiz yok hepimizin yararina sadece altintas icin degil sakina unutmayin unutulanlar unutanlari asla unutmazlar nasil olsa secim olacak sekil a da görüldügü gibi gecen dönem meclisde olanlar simdi neredeler size bizler  verdik emaneti yeri ve zamani geldiginde istesenizde istemeseniz de tipis tipis teslim edersiniz artik karar sizlerin görüsmek ümidi ile esen kalin