29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'a avukat aday

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Kütahya'nın Simav ilçesinde diğer partilerde sessizlik yaşanırken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde aday adayları arasındaki rekabet iyice kızıştı. Makine Mühendisi Yılmaz Girgin'in ardından ilçede 14 yıldan bu yana avukatlık yapan İsmail Erdin (45) belediye başkanlığı için ikinci resmi başvuru yapan isim oldu.

AK Parti Simav İlçe Başkanı İsmail Baştuğ, şimdilik aday adaylığını açıklamak için ortaya çıkan beş adayın ardından yeni isimlerin gündemde olduğunu bildirdi. Baştuğ, her gün parti binasında düzenleyecekleri toplantılarla aday adaylarını basın ve partilileri tanıtacaklarını bildirdi. Simav Belediye Başkanlığına AK Partiden başvuran ikinci isim Avukat İsmail Erdin'in tanıtım toplantısı tam bir gövde gösterisine dönüştü. Kalabalık partililerle birlikte parti binasına gelen Erdin kısa özgeçmişinin ardından seçilmesi halinde Simav'a neler yapacaklarını anlattı. Simav'ın son 3 yıldır Ak Parti nimetlerinden yararlanamaması yüzünden çok şeyler kaybettiğini dile getiren Erdin, Simav'ın talihinin 1 Nisan 2009 tarihinde AK partili bir adayın belediye başkanlığını kazanmasıyla değişeceğini ifade etti.

Seçilmesi halinde Simav'ı ilk üç ay içerisinde Türkiye'nin en hızlı şantiye merkezine dönüştüreceğini anlatan Erdin, ilçenin hizmet fakiri Harmancık Mahallesini Ankara'nın Dikmen Vadisine, Simav'ın Yenimahalle semtini de kentsel dönüşüm proje kapsamına alarak ilçenin en gözde merkezi haline dönüştüreceğini kaydetti.

Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak için iktidar nimetlerini sonuna kullanacaklarını vurgulayan Erdin, 29 Mart akşamının Simavlılar için AK günlere adım atılan şanlı bir tarih olacağını ileri sürdü. AK Parti'nin Türkiye'de olduğu gibi Simav'da da alternatifi bulunmadığını bildiren Erdin, diğer adaylara da seslenerek Simav Belediye Başkanlığı için heveslenmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Simav için yapacakları işleri diğerlerinin hayal bile edemeyeceğini ileri süren Erdin, " Hizmet bizim işimiz. Erdoğan'ın yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?