3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'a kadın sığınma evi

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 101 Evler Mahallesi'nde belediyeye ait inşaat halindeki iki katlı betonarme binanın Kadın Sığınma Evi olarak düzenleneceğini bildirdi.

Karahan, Simav’a belediye tarafından yapılacak Kadın Sığınma Evi’nin ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Kadın Sığınma Evlerini çok önemli bulduklarını ifade eden Karahan, Kadın Sığınma Evlerinin yapılmasının yasal mecburiyetinin yanında insani mecburiyetinin ön plana çıktığına dikkat çekti.

101 Evler Mahallesinde Orman İşletme Müdürlüğü Hizmet Binasının karşısındaki inşaat halindeki belediyeye ait binada önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayarak burasının Simav Kadın Sığınma Evi olarak düzenleneceğini ve en kısa sürede hizmet vermesinin planlandığını anlatan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçede bakıma muhtaç çok sayıda yaşlı veya kimsesiz kadın bulunduğunu kaydetti.

İlçede kimsesiz veya bakıma muhtaç erkekler için Oto Gar karşısında Simav-Kütahya Çevre Yolu üzerinde Belediyeye ait sığınma ve bakım evi bulunduğunu hatırlatan Karahan, kimsesiz ve bakıma muhtaç kadınlar için de sığınma evi yapmanın kendileri için bir yasal zorunluluk olduğunu söyledi.

Karahan, tamamlandıktan sonra Kadın Sığınma Evine başvuran yaşlı ve kimsesiz hanımlara da tıpkı erkeklerde olduğu gibi belediye olarak en güzel hizmeti vermek için sabırsızlandıklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?