7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'a kent müzesi

SİMAV'A KENT MÜZESİ

Kütahya’nın Simav Belediyesi, Türkiye’nin en güzel kent müzesini Eylül 2010’da açmayı hedefliyor.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Türkiye’nin en güzel kent müzesini ilçesine kazandırabilmek için 17 Şubat 2009 da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördüğü için boşaltılan tarihi Osmanbey İlköğretim Okulu'nda restorasyon çalışması başlattıklarını bildirdi. Çalışmalarda kendilerine Bursa Kent Müzesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığından gelen 5 kişilik uzman ekibin destek verdiğini dile getiren Karahan, 2010 Haziran ayında sona erecek proje çalışmalarının ardından uzman ekibin gözetiminde başlayacakları inşaat çalışmalarını da 2010 Eylül ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Restorasyon çalışmalarında kendilerine ücretsiz proje desteği sağlamak üzere Simav’a gelen ve çalışmalar sürecinde ilçede işin başında bulunacak Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Restorasyon Bölümün'den Yrd.Doç. Dr. Zeynep Gül Ünal başkanlığındaki Yrd. Doç. Dr. Uzay Yergün, Dr. Banu Çelebioğlu ile yüksek lisans öğrencileri Yeşim Altınbıçak ve Saadet Gündoğdu’dan oluşan uzman heyet üyeleri ile desteklerini esirgemeyen Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkürü bir borç bildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, seçimlerde vatandaşa verdikleri Kent Müzesi sözünü de bu şekilde yerine getirecek olmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, kent müzesine dönüştürecekleri Osmanbey İlköğretim Okulu'ndaki tarihi dokulara hiç dokunmayacaklarını ve geçmişi yansıtan bu değerleri gelecek nesillere aktarmak istediklerini bildirdi. Karahan,” Seçim öncesi hemşerilerimize verdiğimiz sözleri imkanlar ölçüsünde ve zamanı geldiğinde bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz. Halkımıza verdiğimiz tüm sözleri tutacağız” şeklinde konuştu.

Kent müzesinin, insanların kentlilik bilincini geliştirmek ve kentin tarihini tanımak adına önemli bir oluşum olduğunu belirten Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kent Müzesinin Simav’ın kuru fasulyesinden kestanesine, hormonsuz sebze üretiminden doğal güzelliklerine, halısından kilimine varıncaya kadar kentin markalarının tarihi serüvenini ortaya koyacağını bildirdi.

Karahan, kent müzesi ile Simav’ın kıyafet kültüründen yiyecek kültürüne, örf ve adetlerden spora kadar kentin tüm tarihi ve kültürel değerlerine ışık tutmasını hedeflediklerini kaydetti.

Karahan, Türkiye’ye örnek olmasını düşündükleri Kent Müzesi için hiçbir masraftan kaçınmayacaklarını sözlerine ekledi.

SİMAV'A KENT MÜZESİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 11:10:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 11:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?