29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'a kız kuran kursu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kız Kur'an Kursu ve Müftülük Sitesi'nin temeli törenle atıldı. İlçenin Akbaldır mevkiinde 500 metrekarelik kapalı bir alan üzerine 5 kat olarak inşasına başlanan Yatılı Kız Kuran Kursu ve Müftülük Sitesinin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Kütahya Müftüsü Mustafa Üsküplü, Küthya Müftü Yardımcısı Necati Kara, Simav Müftüsü Şükrü İkiz ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran okunarak başlayan törende günün anlam ve önemini belirtir konuşmasında Simav Müftüsü Şükrü İkiz Simav'da görevli 245 dolayında din görevlisinin büyük özveri ile kendi aralarında topladığı 80 bin YTL ile temelini attıkları tesisin en kısa sürede hizmete açılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığının himmetine, İl Müftülüğünün desteğine, din görevlilerinin gayretine, hayırsever Simav halkının da bağışlarına ihtiyaç duyduklarını bildirdi. İkiz, ilçede eksikliği hissedilen Yatılı Kız Kuran Kursu ve Müftülük Sitesinin alt katının toplantı salonu, zemin katının çok amaçlı salon, birinci ve ikinci katlarının idare binası diğer katlarının da yatılı kız Kuran Kursu olarak planlandığını bildirdi. Tesisin kaba inşaatına yetecek 200 bin YTL'nin ilçede görevli din görevlilerince finanse edildiğinin altını çizen Simav Müftüsü Şükrü İkiz, "Simav'a ve Simav halkına en iyi ve kaliteli din hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Tesise herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. İkiz, inşaatın yapılacağı alanın hafriyat çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.


Kütahya Müftüsü Mustafa Üsküplü günün şartlarına uygun çağdaş ve modern bir din hizmetinin verileceği tesise gerekli olan 25 ton civarındaki inşaat demirini İl Müftülüğünce karşılanmasına karar verdiklerini bildirdi.


Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Cumhuriyet tarihi döneminde eğitimine hiç ara vermeden devam eden tek eğitim kurumun Kuran Kursları olduğunu söyledi. Kendilerine düşen görevin Kuran Kurslarının Türk eğitim sistemi içerisinde kendisine düşen rolü en etkin bir biçimde sürdürmesini sağlamak olduğunu hatırlatan Aydın, Türkiye'de din ve din eğitiminin çok soğukkanlı ve bilimsel bir yaklaşım ile ele alınmamasından duydukları rahatsızlıklara değinerek, "Ne yazık ki Türkiye'de din ve din eğitimi çok soğukkanlı, bilimsel bir yaklaşım ile rasyonel bir biçimde ele alınmıyor. Tartışmalar bazen gerekli düzeyin altında seyrediyor. Şu anda ülkemizde isteğe bağlı din eğitimini planlı ve programlı bir biçimde yürüten tek kurum Kuran kurslarıdır. Kuran Kurslarımızın fiziki şartlarının çağdaş bir niteliğe kavuşturulmasını ve verilen eğitimin içeriği ve niteliğini güncelleştirmeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Simav din görevlilerinin kendi aralarında topladıkları paralarla Yatılı Kız kuran Kursu ve Müftülük sitesi inşaatına başlanılmasının tüm ülkeye örnek olacak bir davranış biçimi olduğunu anlatan Aydın, tesisin en kısa sürede tamamlanabilmesi için herkesin ve her kurumun elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını dile getirdi.
Kütahya İl Müftü Yardımcısı Necati Kara'nın duasının ardından çok amaçlı din hizmeti sunacak 5 katlı tesisin temeline ilk harç protokol üyelerinin butona birlikte basmaları ile atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?