29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'a Rus gelin

Rusya'nın başkenti Moskova'da tanışıp nikah kıydıran Özgür Tuna ile Rus güzeli Zatiana Zastavskaya, evlenmek için geldikleri Kütahya'nın Simav ilçesinde Türk geleneklerine göre düğün yaparak dünya evine girdi.


Üniversite eğitiminin ardından Rusya'ya giden İnşaat Mühendisi Özgür Tuna, (29) 2007 yılında Moskova kentinde Zatiana Zastavskaya (21) ile tanıştı. Özel bir finans sektöründe ekonomisi mühendisi olarak çalışan Zatina Zastavskaya ile bir süre arkadaşlık yapan Özgür Tuna Moskova'da Türk Büyükelçiliğine başvurarak nikah kıydırdı.


Türk geleneklerine göre düğün yaparak dünya evine girmek için yakışıklı damat Özgür Tuna'nın memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine gelen çift, Eynal Kaplıcaları'nda çok sayıda davetlinin katıldığı Türk usulü düğün ile dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı. Özgür ve Zatina Zastavskya'nın mutluluğuna gelinin annesi, teyzesi, kız kardeşleri ve yakınları katıldı.


Rus gelininden çok memnun kaldığını belirten damadın babası Mustafa Tuna, "Gelinim ekonomist olduğu için gereksiz gördüğü düğün masraflarının çoğunu kıstı. Takıları fazla buldu. Allah herkese böyle düşünceli gelinler nasip etsin. Kendisinden çok memnunum" dedi.


Rus gelin Zatina Zastavskya ve yakışıklı damat Özgür Tuna, düğünün ardından yakınları tarafından görev yaptıkları Rusya'nın Moskova kentine uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SABAN43 IP: 88.231.200.xxx Tarih : 13.07.2008 17:57:42

varol sen kütahyalı hemşerim.gelecek hayatınızda mutluluklar diliyorum.