30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'a SGK şubesi

Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kenan Şenol, Kütahya'nın 12 ilçesi arasında ilk şubenin Simav'da açılacağını bildirdi.

Şubenin açılacağı belediyeye ait binayı yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen SGK Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, kaymakam Rıza Dalan'ı makamında ziyaret ettikten sonra belediyenin kendilerine 20 yıllığına tahsis ettiği Cuma Mahallesi'ndeki eski 1 No'lu Sağlık Ocağı binasında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kütahya SGK İl Müdürü Kenan Şenol en geç bir ay içerisinde açmayı planladıkları Simav Şubesinin ilçede 72 bin civarında vatandaşa sosyal güvenlik alanında hizmet sunacağını anlattı. En büyük amaçlarının şubeyi ilçede bir an önce çalışır hale getirmek olduğunu vurgulayan Şenol ilçede işyerleri ve esnafları da gezerek işverenlerle çalışanlara broşür dağıttı, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler sundu, çeşitli soruları cevaplandırdı. Kurum olarak amaçlarının ceza yazmak yerine sorunlara çözüm bulmak olduğunun altını çizen Şenol, ilçeye ikinci gelişinde ilk işinin işyerlerinde sigortasız işçi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olduğunu tekrarladı.

Simav'da başta Kaymakam Rıza Dalan olmak üzere Belediye Başkanı Rıza Özdemir'in kurumuna gösterdiği hassasiyetten son derece mutlu olduğunu dile getiren Şenol, sıcak ve samimi bulduğu Simav halkına sosyal güvenlik alanında hizmet verebilmek için sabırsızlandıklarını anlattı. SGK yasasına göre yeni doğmuş bir bebeğin 18 yaşına kadar sosyal güvence altına alındığına dikkat çeken Şenol, kurumun ilçede faaliyete başlamasıyla birlikte Simav halkının sosyal haklarını arayabilmek için 147 kilometre uzaklıkta bulunan Kütahya il merkezine gidip gelmekten kurtulacağını ve hizmeti ayağında alacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?