30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'a spor kompleksi geliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediye, spor yapan vatandaşlarla bölgede kamp kurup lige hazırlanmak isteyen Türkiye birinci, ikinci ve üçüncü lig takımlarına destek olmak için şifalı suları ile ünlü Eynal Kaplıcalarında başlattığı yeni spor tesislerinin yapımını hızlandırdı.


Yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda yapılan ve içerisinde her şeyi ile otomatik olimpik çim futbol sahası, voleybol, basketbol, tenis kortu ve koşu parkurunun bulunduğu spor kompleksini bir an önce hizmete açmak için belediyenin kendi imkanları, araç ve gereçleriyle gece gündüz çalışmaların sürdüğünü belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Yeni tesislerimizin hizmete girmesiyle bölgede turizm alanında büyük bir gelişme yaşanacak. Bu olumlu gelişmeler elbette Simav halkına da yansıyacak" şeklinde konuştu.


9 bin metrekareden oluşan olimpik futbol sahasının çim ekim işleminin tamamlandığını ve çevresinin ithal tel örgülerle çevrildiğini hatırlatan Özdemir," Futbol sahamızın drenaj çalışmaları ile otomatik sulama ekipmanları tamamlandı. Şimdi ekiplerimiz koşu parkurunun yapılacağı alanda ıslah çalışması sürdürüyor. Simav bölgesinden bulduğumuz kırmızı toprağı serdikten sonra futbol sahamızdaki çimlerin çıkmasını bekleyeceğiz. Ardından da batı cephesine modern bir tribün inşaatına başlayacağız" diye konuştu.


İlçe halkının rahat ve huzurlu bir ortamda sosyal faaliyetlerini yapabileceği bir mekan olmadığı için projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Özdemir," Spor tesislerimiz ilçemizde turizmin gelişmesi için çok büyük önem taşıyor. Türkiye Birinci lig başta olmak üzere ikinci ve üçüncü ligde top koşturan futbol takımları şifalı sularımızdan yararlanıp kaplıcamızda kamp yapmak istiyorlar. Ancak onlara çalışmalarını yapabilecekleri bir futbol sahası sunamadığımız için gelmekten vazgeçiyorlar. Yeni tesislerimizin hizmete girmesiyle hem bu tip takımlara hem de ilçede spor yapmak isteyen gençlere yeni fırsatlar sunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Spor Kompleksinin proje değerinin 270 bin YTL olduğunu anımsatan Özdemir," Biz belediyemizin imkanlarını kullanarak bu projeyi çok daha ucuza mal edebileceğiz. Sporun her türlüsünü yapmak isteyenleri yakında Simav'a davet edeceğiz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 16:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?