3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'a yatırıma davet

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, doğal güzellikleri, kaplıcası, jeotermal enerji kaynakları ve seraları ile ünlü ilçesinin keşfedilmeyi beklediğini, bu konularda yatırım yapma isteyen yerli ve yabancı işadamlarını ilçesine davet ettiklerini söyledi.


Yatırım yapan, üreten, istihdam oluşturan, çalışan, kazanan, kazandığını aynı süreç için kullanan herkesi başlarının üzerinde taç yapacaklarını anlatan Rıza Özdemir, ilçesinde istihdama yönelik yatırım yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ve kendilerine yardım konusunda belediyenin tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduğunu dile getirdi.


Simav'ın en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm bulabilmek için Eynal kaplıcaları bölgesinde seracılığın teşvik edildiğini anlatan Özdemir, burada belediyeye ait seracılığa müsait arazilerin ıslah edilerek yakında vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydetti. Zengin jeotermal kaynaklara sahip Eynal Kaplıcaları bölgesinde özel sektörün yıldızlı otel ve moteller yapabileceğine değinen Özdemir, bu konuda yerli ve yabancı yatırımcıları ilçeye beklediğini ve kendilerine her hususta yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydetti.


Eynal kaplıcaları bölgesinde belediyeye ait tesislerin bitişiğinde özel sektöre yıldızlı oteller inşa edebilmesi için müsait alanlar bulunduğunu kaydeden Özdemir, Simavlı bir işadamı tarafından hizmete açılan termal tesislerin göz kamaştırdığını anlattı ve bu tür tesislerin çoğalmasıyla ilçede işsizliğin önlenebileceğine dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?