30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'da 3 liseye özel güvenlik

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Cumhuriyet Lisesi, Anadolu Öğretmen ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde özel güvenlik uygulamasına geçildi. 

Öğrenciler ve dışardan gelen bazı şahıslar arasında yaşanan bazı olumsuzlukları özel güvenlik uygulaması ile sona erdirmeyi amaçladıklarını belirten Simav Cumhuriyet Lisesi Müdürü Arif Pala, ”Özel güvenlik uygulaması ile birlikte okullarımıza huzur ve güven geldi. Öğrencilerimiz okula giriş ve çıkışlarda kendilerine verilen fotoğraflı kimliğini göstermek zorunda” dedi. 

Okulun mevcut dört kapısından üçünü kapattıklarını giriş ve çıkışların özel güvenlik görevlisinin bulunduğu tek kapıdan sağlandığını hatırlatan Pala, ”İki görevlinin hizmet verdiği Özel Güvenlik Sisteminin ücretini her üç okulumuzun okul aile birlikleri müştereken karşılıyoruz. Simav’da ilk kez okullarımızda başlatılan yeni sistem için Valilik Makamından olur aldık” diye konuştu. 

Üç lisenin bini aşkın öğrencisini ayrıca 24 saat izleyen 12 mobesa kameraların bundan böyle müdür yardımcısının odası yerine özel güvenlik görevlisinin 24 saat beklediği bölüme alınacağını ifade eden Pala, ”Öğrencilerimiz giriş ve çıkışlarda tek kapıyı kullanıyor. Fotoğraflı kimliğini göstererek okula giriş ve çıkış yapabiliyor. Bunun yanında misafirler ve öğrenci velileri de okullarımıza giriş ve çıkış yapmak isterlerse kimliklerini görevliye göstermek zorunda. Görüşeceği kişiyi görevlimize bildiriyor ve varsa ziyaretçi kartıyla içeriye öyle alınıyor” şeklinde konuştu. 

Özel güvenlik sisteminin tatil günlerini de kapsadığını vurgulayan Arif Pala, “Tatil günleri okullarımızın bahçesindeki spor komplekslerinden yararlanmak isteyen okulumuz veya dışardan gelen misafir öğrenciler de kimliklerini göstererek okul bahçesine öyle alınıyorlar. Okullarımız ve öğrencilerimizin güvenliği açısından sistemden kimseye taviz vermiyoruz. Uygulamadan hem öğrencilerimiz, hem veliler ve hem de idareciler olarak bizler çok memnun kalıyoruz. Diğer okullarımızı da tavsiye ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 11:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?