3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav’da 4 okul kapatıldı

Kütahya’nın Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, öğrenci bulunamaması yüzünden dört köy okulunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda kapatıldığını bildirdi.

 Sevgi, öğrenci bulunamadığı gerekçesiyle ilçeye bağlı Esenbağ, Gökçeler, Koyunoba köylerindeki İlköğretim Okullarıyla Gümüşsu beldesindeki Kelemyenice İlköğretim Okulunun kapandığını bildirdi. Bakanlığın direktifleri doğrultusunda kapanan Esenbağ İlköğretim Okulu öğrencilerinin taşımalı Dağardı İlköğretim Okuluna, Gökçeler İlköğretim Okulu öğrencilerinin Simav merkez Esenevler Mahallesindeki İstanbul menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okuluna, Koyunoba İlköğretim Okulu öğrencilerinin Güney İlköğretim Okuluna, Gümüşsu beldesindeki Kelemyenice İlköğretim Okulu öğrencilerinin de Çaysimav İlköğretim Okuluna devlet tarafından taşınmak suretiyle eğitim ve öğretimlerini bu okullarda devam etmelerinin kararlaştırıldığının altını çizdi.

Sevgi, öğrenci bulunamaması nedeniyle ilçe genelinde dört ilköğretim okulunun kapısına kilit vurulurken daha önce kapalı bulunan Çakırlar İlköğretim Okulunun 32 öğrenci mevcuduna ulaşması sonucu bu yıl tekrar açıldığını ifade etti.

Simav gibi eğitim sevdalısı bir ilçede 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde sorunsuz bir eğitim için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Sevgi, son gelişmeler karşısında ilçede eğitim faaliyetini sürdüren İlköğretim Okulu sayısının 28’den 26’ya, birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu sayısının da 15’den 11’e düştüğünü ifade etti. Sevgi, kapanan köy okullarının köy muhtarlıkları veya belediye başkanlıkları tarafından koruma altına alınacağını, ileriki yıllarda yeterli öğrenci sayısının bulunması halinde bu okullarda tekrar eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanabileceğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?