8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav'da 64 konut satışa çıktı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Simav ilçesinde alt gelir grubuna yönelik inşa edilen 2 oda ve 1 salon tipindeki 64 konutu "kuralı satış kampanyası" kapsamında satışa çıkardı.

TOKİ Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre, Muradınlar Mahallesi'ndeki konutlar için başvurular 24 Nisan-11 Mayıs'ta Halk Bankası Simav Şubesi'nde gerçekleştirilecek.

Konutlara, "TC vatandaşı olma, ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olma veya ilçe nüfusuna kayıtlı olma, TOKİ'den konut satın almamış olma ve kredi kullanmamış olma, kendisi ve eşine ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulü bulunmama, başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olma, aylık hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 lira olma" şartlarını taşıyanlar başvurabilecek.

Başvurular, "şehit aileleri, maluller ile bunların dul ve yetimleri",

"İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri", "en az yüzde 40 engeli bulunanlar" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 4 kategoride kabul edilecek. Kura çekimi de bu sırayla gerçekleştirilecek.

Şehit aileleri, terör malulleri ile bunların dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak. Ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kuraya tespit edilecek. İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri ile engellilere yüzde 5'er kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kurayla belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile yeniden kuraya tabi tutulacak. Diğer başvuru sahipleri, başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kurayla tespit edilecek.

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecek.

Konutlar yüzde 12 peşinat bedeli ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay süresince ödenmesi koşuluyla satılacak ve peşinat bedeli sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecek.

B1 tipi 2 oda ve 1 salon özelliğe sahip 87'şer metrekare 64 dairenin fiyatları en az 58 bin 586 lira, en yüksek 72 bin 783 lira olarak belirlendi. 58 bin 586 liralık konutun peşinatı 7 bin 30 lira, başlangıç taksiti 286 lira, 72 bin 783 liralık konutun peşinatı 8 bin 733 lira, başlangıç taksiti 355 lira olacak

AA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 14:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?