3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'da alevli gün

Kütahya’nın Simav ilçesinde iki ayrı yerde çıkan yangın korkuya neden oldu. İlk yangın 4 Eylül Mahallesi’nde çıktı. Şehit Rahmi Dana Caddesi üzerindeki 25 numaralı 3 katlı apartmanın çatı katında yangın ihbarı alan Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler kısa sürede olay mahalline intikal ederek Necdet (K), Nurten (D) ve Ahmet (C)’in oturduğu binanın çatı katından yükselen alevlere anında müdahale etti.

Yangının mahalledeki diğer evlere sıçramasına izin vermeyen ekipler soğutma çalışması yaptığı sırada ilçeye 5 kilometre mesafedeki Kalkan beldesinden ikinci bir yangın ihbarı aldı.

Arozözlerin ikisini yangın mahallinde bırakan ekipler üç araçla bu kez Kalkan beldesine yönlendirildi. Kalkan beldesi girişinde Kütahya-Simav karayolu üzerindeki yangın mahalline ulaşan ekipler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin ormanlık alana çok yakın bir bölümde ateşe verdikleri çok sayıda kamyon lastiğini söndürmek için saatlerce uğraştı.

Gökyüzüne yükselen alevlere müdahale eden ekipler yangının ormanlık alana sıçramasına izin vermedi. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlarda gönüllü olarak katıldı. Her iki yangının çıkış sebebin araştırıldığını ifade eden yetkililer olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Yetkililer çok sayıdaki kamyon lastiklerinin kim veya kimler tarafından yakıldığı, olayda kasıt var mı yok mu araştırıldığını bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?