2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav’da araç sayısı 30 bini geçti

İç Ege’nin termal turizm merkezi konumundaki Kütahya’nın Simav İlçesinde sıcakların artması ve tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte araç yoğunluğunun her geçen gün arttığı bildirildi. Trafiğe kayıtlı yaklaşık 20 bin aracın bulunduğu 25 bin nüfuslu İç Ege’nin şirin ilçesi Simav’da araç sayısı bu günlerde 30 binin üzerine çıktı. Araç sayısındaki hızlı artış bazı bölgelerde trafiği olumsuz yönde etkilerken park sorununu da gündeme getiriyor.

Yaz aylarında tatilcilerle birlikte araç sayısının 30 bini aştığı Simav’da 350 dolayında aracın park edebildiği belediyeye ait tek bir oto park bulunuyor. Nüfus yoğunluğu itibariyle Türkiye’de en çok aracın Simav’da bulunduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Kasım Karahan, park sorununa kısa sürede çözüm bulmak için çözümler ürettiklerini bildirdi.

Yaz aylarında sayıları hızla artan araçların trafikte bazı olumsuzlukların yaşanmasına sebep olduğunu dile getiren Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, bu günlerde araçlarıyla alışverişe çıkacak olan vatandaşların trafikte tıkanıklığa meydan vermemeleri hususunda kendilerinden anlayış beklediklerini ifade etti.

Karahan, termal turizmin göz bebeği Eynal Kaplıcalarına gidiş ve gelişlerde vatandaşların özel araçları yerine belediyeye ait toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini arzuladıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?