3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'da artçı sarsıntılar sürüyor

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde 17 Şubat'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları kesilmek bilmiyor.

17 Şubat'taki depremin ardından bugüne kadar 60'ın üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Dün üç kez sallanan Simav, bugün de 3 artçı şoku yaşadı. 2.8 ile 3.5 büyüklüğünde gerçekleşen artçı depremler yüzünden halk yine sokağa fırladı. Kısa süreli de olsa korku yaşayan vatandaşlar, bir süre sonra evlerine döndü.

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, halkın tedirginlik yaşadığını, evlerine girmek istemediğini, üniversitede okuyan 2 bin dolayındaki öğrencinin büyük bölümünün de deprem korkusu yüzünden okullarına dönmediklerini söyledi. Evlerinde ağır hasar oluşan ve deprem korkusu çeken çok sayıda vatandaşı Eynal kaplıcalarında misafir etmeye çalıştığına dikkat çeken Özdemir, Kaymakam Rıza Dalan ile iki bölge milletvekilini göreve davet etti.

Deprem ciddiyetini ilgililerden göremediklerinden yakınan Başkan Özdemir, cuma günü halkı deprem konusunda aydınlatmak üzere belediye düğün salonunda toplantıya çağırdığını ifade etti.

Özdemir, AKP Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ile MHP milletvekili Prof. Dr. Alim Işık'ı Simav'a davet etti, vatandaşlarla görüşmelerini istedi. 17 Şubat depreminin ardından ilçeye gelen heyetin gerçek manada incelemelerde bulunmadığını öne süren Özdemir, halk arasında depremin 5'ten büyük olduğuna dair söylentiler dolaştığını dile getirdi.

Özdemir, “Ben de depremin büyüklüğünün 5 olduğuna inanmıyorum. Simav depreminin büyüklüğü 5'ten fazlaydı” dedi. Özdemir, 17 Şubat gününden itibaren ilçede ardı arkası kesilmeyen 60'ın üzerindeki artçı depremler yüzünden vatandaşların psikolojilerinin de bozulduğuna dikkat çekti.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 00:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?