22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav'da bin 686 bina hasarlı

SİMAV DEPREMİNDE BİN 686 BİNA HASAR GÖRDÜ

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle acil boşaltılması gereken yaklaşık 150 bina bulunduğunu, "hasarlı, oturulamaz" raporu verilen konut sayısının ise bin 686 olduğunu bildirdi.

Vali Çiftçi, Simav'da çadır kent alanında düzenlenen Kriz Merkezi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, depremin etki alanı ve boyutunun hasar tespit çalışmalarının ilerlemesiyle daha iyi anlaşılabildiğini belirtti. Çiftçi, deprem bölgesinde hasarlı okul binaları bulunduğunu belirterek, okulların taşınacağı alanları planladıklarını kaydetti. Çiftçi, "Acil boşaltılması gereken 277 daire var. Yani bu yaklaşık 150 bina demek. 86 yıkık konut var. Hasarlı, oturulamaz konut sayımız bin 686. Leylekkürü mevkisindeki çadır kentin dışında 10 ayrı yerde mini çadır kentler kurduk. Şu an itibariyle bizim tespitlerimizde köyler hariç Simav merkezinde 7 bin kişi çadırlarda kalıyor. Köylerle birlikte tam net olmasa da 10 bin kişi çadırlarda kalıyor. İSKİ'den gelen 15 kişilik ekip de, 14'ü ilçe merkezinde olmak üzere toplam 65 hasarlı minareyi yıkacak. Yıkım çalışmaları bu sabah itibariyle başladı" dedi.

Simav'ın komşu ilçesi Şaphane ilçesinde ise vatandaşların bir bölümü dün geceyi de dışarıda geçirdi. Artçı depremlerin yaşanması nedeniyle daha önce gönderilen 50 çadırın ilçe meydanına kurulmasından sonra Kalabak ve Derbent mahallelerinde evleri hasar görenlerin yararlanmaları için 50 çadır daha talep edildi. Deprem nedeniyle Simav ve Hisarcık ilçelerinin ardından Şaphane ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs'a kadar ara verildi. Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğü'nce eğitim ve öğretime ara verildiği belediye hoparlörleri aracılığıyla vatandaşlara duyuruldu.

Simavlılar, artçı sarsıntıların devam etmesi ve evlerinin hasarlı olması nedeniyle evlerine giremiyor. Vatandaşlar, sadece acil ihtiyaçları için kısa süreliğine evlerine girip çıkıyor. Bazı vatandaşlar Kızılay'ın kurduğu çadır kentte kalmıyor. Evlerine hırsız girmesinden endişelenen vatandaşlar, evlerinin yakınına kurdukları çadırlarda kalmayı tercih ediyor. Vatandaşların talebini dikkate alan Kriz Merkezi, mahalle aralarındaki açık alanlara da çadır kurmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2011 Pazar 17:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT IP: 88.249.232.xxx Tarih : 23.05.2011 15:48:03

Demirci' den Simav Halkına Geçmiş Olsun Dilerim..