30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'da camilere tasarruflu ampul

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı cami, Kuran Kursu ve Müftülük hizmet binasında tasarruflu ampul kullanımına geçildiği bildirildi.

Elektriğe üst üste yapılan zamlar karşısında bütçelerini ayarlamak için vatandaşların ev ve işyerlerinde tasarruflu ampul kullanmaya başlamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının yurt genelinde başlattığı tasarruflu ampul kullanımı çerçevesinde Simav'daki tüm camilerde tasarruflu ampulleri tercih etmeye başladı.

Simav Müftüsü Şükrü İkiz, ilçe merkezi ve köylerindeki toplam 206 cami ile 18 Kur'an Kursu ve Müftülük hizmet binasında tasarruflu ampul kullanımına geçildiğini söyledi. İsrafın dinimizce yasak olduğunu tasarrufun ise fayda ve sevaplarından bahseden İkiz, gereksiz yere elektrik ve su tüketiminin önlenebilmesi için camilerde din görevlileri ve imamların vatandaşları aydınlatıcı vaaz ve bilgi verdiklerini kaydetti.

İkiz, "İslam dini israfı kesinlikle yasaklamıştır. Gereksiz enerji tüketimi hem günah hem de ülke kaynaklarının boşa harcanması demektir. Bu yönde camilerimizde vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yönelik her fırsatta vaaz veriyoruz. Bu bilgilendirmelere paralel olarak tüm camilerimiz ile birlikte Kuran Kurslarımız ve hizmet binamızda tasarruflu ampul uygulamasına geçerek önemli ölçüde tasarruf etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?