29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da 'damlama' seferberliği

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun ve beraberindeki heyet köyleri dolaşarak üreticilere damlama sulamanın önemini anlatıyor. Kaymakam Samet Ercoşkun, İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, Özel İdare Müdürü Mustafa Turan, TEMA Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, İl Genel Meclisi üyeleri İsmail Gönen ve Ramazan Sarı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur ile köy köy gezerek toplantı düzenlediklerini söyledi. 

Küresel ısınma ve her geçen gün artan kuraklık sebebiyle damlama sulama sisteminin Simav ve köylerindeki üretim açısından büyük önem kazandığını belirten Ercoşkun, ''Damlama sulama sistemi belki ilk kuruluş aşamasında biraz daha yüksek maliyet getiriyor. Ancak, sistem bir kez kurulduğunda, su kullanım miktarından ürün artışına, kullanılan gübre ve ilaç miktarındaki azalmaya kadar çok kısa sürede geri dönüşüm sağlamaktadır'' dedi. Ercoşkun, damlama sulama yöntemiyle tarım yapmak isteyen üreticilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kredi desteği sağladıklarını da sözlerine belirtti. 

İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan da, tüm yurtta olduğu gibi Simav'da da yaşanan kuraklık sebebiyle tarımda kullanılan suyun çok değerli hale geldiğini ifade ederk, ''Damlama sulama sistemleri sadece kullanılan suyun miktarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda çok ciddi verim artışı sağlıyor. İlçemizdeki tarım alanlarının maalesef çok az bir kısmını sulayabiliyoruz. Günümüzde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında konunun önemi bir kat daha artıyor'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?